Ministagiune la Teatrul „Aradi Kamaraszínház”, cu producții supratitrate în română

Cultură

Scris de Arad Obiectiv

În zilele 23-24 februarie membrii ai Uniunii Teatrale din România (UNITER) vor fi prezenți la Arad pentru a viziona patru spectacole ale Companiei de Teatru „Aradi Kamaraszínház”. La această ministagiune este așteptat și publicul arădean. Iubitorii de teatru care nu înțeleg limba maghiară vor putea urmări spectacolele cu subtitrare în limba română.

Membrii juriului de nominalizări pentru ediția 2023 a Galei Premiilor UNITER vor urmări cele mai noi producții semnate de către Compania „Aradi Kamaraszínház”. Spectacolele care intră în atenția juriului sunt cele care au avut premiera în anul 2022, pe care compania arădeană le-a realizat în colaborare cu partenerii săi din Ungaria. La spectacolele emblematice ale Companiei „Aradi Kamaraszínház” sunt așteptați și iubitorii de teatru care nu înțeleg limba maghiară, producțiile fiind supratitrate în română.

Juriul Uniunii Teatrale din România va vedea patru producții la Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház”, după următorul program:

joi, 23 februarie, ora 16, sala Teatrului de Marionete – Amadeus, de Peter Schaffer (coproducție a Companiilor „Aradi Kamaraszínház” și „Szegedi Pinceszínház” (Ungaria), cu subtitrare în limba română) – în regia lui Tapasztó Ernő

joi, 23 februarie, ora 21, sala Studio a Teatrului Clasic Ioan Slavici – Richard al III-lea, de William Shakespeare (coproducție a Companiilor „Aradi Kamaraszínház” și „Szegedi Pinceszínház” (Ungaria), cu subtitrare în limba română) – în regia lui Karo Balyan

vineri, 24 februarie, ora 16, sala Teatrului de Marionete – 497 (coproducție a Companiilor „Aradi Kamaraszínház” și „Tabán Táncegyüttes Békéscsaba” (Ungaria)) – în regia lui Farkas Tamás – Tapasztó Ernő

vineri, 24 februarie, ora 21, Casa Jelen Arad – Cadavrul viu, de Lev Nikolaevici Tolstoi (coproducție a Companiilor „Aradi Kamaraszínház” și „Szegedi Pinceszínház” (Ungaria), cu subtitrare în limba română) – în regia lui Tapasztó Ernő

În programul celor două zile se regăsește piesa „Amadeus”, de Peter Shaffer, alături de cea mai jucată piesă shakespeariană, „Richard al III-lea”, pusă în scenă de către faimosul regizor armean Karo Balyan. În luna octombrie a anului 2022, spectacolul a participat cu succes la Festivalul Internațional Shakespeare de la Erevan, capitala Armeniei. Rolul lui Richard al III-lea este interpretat de către Tapasztó Ernő, directorul artistic al Companiei „Aradi Kamaraszínház”, iar actrița Éder Enikő apare în rolul lui Lady Anna.

În cea de-a doua zi a ministagiunii se va juca spectacolul de teatru-dans „497”, care a participat la festivaluri internaționale din țară obținând două premii importante. La cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „ATELIER” de la Baia Mare Premiul pentru coregrafie a fost acordat coregrafului Farkas Tamás, iar Gera Gábor a câștigat Premiul pentru muzică de scenă pentru spectacolul „497”. „Cadavrul viu”, drama uimitor de puternică și de actualitate a lui Tolstoi înfățișează criza și tragedia de neoprit a acelui destin care nu s-a putut nici obișnui și nici mărgini mlaștina care invadează zilele vieții noastre.

Biletele pot fi achiziționate, la prețul de 15 lei la casieria Teatrului Clasic Ioan Slavici sau online de pe site-ul www.eventim.ro. Programul casieriei este următorul: marți, miercuri și vineri între orele 10-16, joi între orele 10-14, respectiv 17-19, sâmbătă și duminică între orele 10-12 și 17-19, luni închis. Informații la numărul de telefon: 0744-475147.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.