Militarii din cadrul Batalionului „Radu Golescu”, plecați în Afganistan, s-au întors acasă. Ceremonia de repatriere va avea loc joi, în Cetatea Aradului

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Ceremonia de repatriere din Afganistan a Batalionului de Protecție a Forței „Golden Lions” va avea loc joi, 15 aprilie, orele 09.00, în Cetatea Aradului.

În cadrul misiunii NATO „Resolute Support”, Batalionul de Protecție a Forței „Golden Lions” a participat, pentru aproximativ șase luni, la misiuni de asigurare a securității Bazelor Militare Kandahar şi Bagram, împreună cu partenerii americani și cu forțe de securitate afgană. Structura românească din teatrul de operații Afganistan a fost generată de Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”. De asemenea, din Batalionul de Protecție a Forței „Golden Lions” a făcut parte și o subunitate din Brigada 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”.

Detașamente ale Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” au mai participat la misiuni internaționale, în teatre de operaţii din Kosovo (2003, 2004 și 2007) și Afganistan ( 2012).

Din cauza restricțiilor impuse de situația epidemiologică actuală, ceremonia se va desfășura fără public.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.