duminică, 21 iulie, 2024

Mijlocaș central din prima ligă portugheză pentru UTA

Distribuie articolul

Aseară târziu a fost anunțat oficial și transferul unui nou jucător străin la gruparea din Calea Aurel Vlaicu. De data aceasta vorbim însă de un fotbalist cu un cv cel puțin interesant. Joao Pedro este portughez, are 30 de ani, joacă pe postul de mijlocaș central iar anul trecut a evoluat la echipa de primă ligă Chaves. Pedro a semnat cu clubul din nordul Portugaliei în iarna anului trecut și de atunci a jucat în 27 de partide (14 sezonul trecut, 13 în cel curent). În cele 13 apariții din acest sezon a adunat 401 de minute, având o medie de 28,6 minute pe meci. În 5 partide a jucat o repriză sau mai mult. A rămas doar într-un meci în afara lotului iar în alte 4 a fost rezervă neutilizată. Nu are realizări de tipul goluri sau pase de gol la Chaves.

Joao Pedro s-a născut pe 3 aprilie 1993 la Vermil în Portugalia. A început fotbalul la juniorii lui Vitoria Guimaraes, unde a și debutat în fotbalul de seniori. A fost achiziționat apoi de americanii de la Los Angeles Galaxy ăn ianuarie 2017, pentru o sumă de 1,45 milioane de euro. A avut contract cu clubul de peste Ocean până în 2020 dar în această perioadă a revenit de câteva ori sub formă de împrumut în Europa la Apollon Smyrnis (Grecia) și Tondela (Portugalia), cu cel din urmă club semnând și după ce și-a încheiat contractul cu Galaxy. Un semn de întrebare asupra lui este faptul căîn vara lui 2022, după ce și-a reziliat contractul cu Tondela, deși în sezonul precedent jucase în 29 de meciuri, având reușite 8 goluri și 2 pase decisive, a stat jumătate de an fără contract, semnând apoi cu Chaves.

Portughezul are jucate în carieră la nivel de seniori 291 de meciuri, dintre care 154 în prima ligă portugheză, campionat cotat de regulă imediat după cele 5 ligi de top din Europa, la concurență cu cel batav. Are 23 de goluri marcate și 9 pase decisive. Posedă așadar o experiență relevantă iar momentul venirii la UTA îl prinde cu un număr decent de minute în picioare în trecutul recent la un nivel foarte bun, lucru care ar trebui să-l transforme în favorit la un loc de titular în linia mediană a echipei noastre, după o mai mult sau mai puțin lungă perioadă de adaptare.

Joao Pedro a semnat un contract pe 6 luni cu posibilitate de prelungire pe un an și odată cu sosirea sa, Mircea Rednic are 4 mijlocași centrali pe care se poate baza, în afara portughezului mai fiind la dispoziția sa Cristi Mihai, Marcelo Freitas și Ariel Lopez. Rămâne acum ca cei din conducere să găsească soluțiile pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului cu albanezul Herald Marku, pe care Rednic l-a trecut pe linie moartă, nefiind mulțumit de randamentul său.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți