Medicii protestatari de la Spitalul Județean Arad acuză presiuni uriașe, venite din zona politică, prin „Godfather-ul” Gheorghe Domșa

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

De câteva zile, între o bună parte dintre medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și conducerea instituției, respectiv conducerea DSP Arad, există un conflict deschis. Mai mulți medici, mulți dintre aceștia chiar șefi de secții, s-au aliat împotriva managerului Florina Ionescu și împotriva celor de la DSP Arad, acuzând presiuni uriașe asupra lor.

Chiar ieri, Arad Obiectiv a publicat o scrisoare deschisă semnată de medicii în cauză. Puteți citi scrisoarea respectivă aici: Medicii arădeni își strigă nemulțumirile, printr-o scrisoare deschisă: „NU pentru ….165lei”.

Astăzi, la ora 14:00, ar urma să aibă loc o întâlnire între reprezentanții medicilor nemulțumiți și cei ai conducerii SCJU, DSP și Consiliului Județean Arad. Ei bine, aflăm, tot de la medici, că unii dintre aceștia au fost chemați astăzi la „apel” de către Gheorghe Domșa, cel pe care îl putem numi lejer „Godfather-ul” sistemului sanitar arădean, fiindcă de ani de zile coase și descoase multe lucruri. Din ce spun medicii, inițiativa lui Domșa a fost una de a pune și mai multă presiune pe ei, cerându-li-se explicit să își retragă memoriul depus și semnat de aproximativ 90 de cadre medicale, că altfel… Nu știm ce „altfel”, însă este cert că Domșa este în același timp și reprezentantul puterii politice locale.

Mai mult decât atât, se vorbește și despre faptul că acesta și-ar dori el să preia frâiele Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, vreme de vreo doi ani de zile, până se va pensiona, fiindcă, din ce înțelegem, acesta ar cam fi fost „sărit din schemă” la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Rămâne de văzut ce se va discuta la întâlnirea ce urmează să aibă loc în doar câteva minute, dar și care este rolul lui Gheorghe Domșa în toată această poveste.

Până atunci, vă prezentăm un scurt apel al medicilor, redactat chiar de către aceștia, imediat după ce Domșa le-ar fi cerut să înceteze protestele.

„Noi, medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad semnatari ai protestului împotriva managementului catastrofal al spitalului, denunțăm presiunile la care suntem supuși pentru a renunța la protestul nostru.

Nu acceptăm ca un personaj care nu are nici o legătură cu Spitalul Județean să își permită să convoace în birourile administrației spitalului medici pe care să îi preseze și intimideze pentru a-și retrage semnatura de susținere.

Considerăm aceasta o atitudine abuzivă și represivă ce ține de vremuri de tristă amintire și solicităm conducerii Consiliului Județean să ia imediat măsuri pentru a opri neîntârziat aceste noi abuzuri împotriva personalului medical al spitalului”, transmit la unison medicii protestatari.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.