Mare surpriză: Andreona Keys revine la Arad!

Sursă imagine: baschetarad.ro

Sport

Scris de Giuliano Junc

Până acum campania de transferuri a celor de la FCC UAV Arad nu a arătat deloc impresionant. Echipa arădeană s-a despărţit de numeroase jucătoare importante din lot, iar numele noilor venite nu ofereau, cel puţin la o primă impresie, prea multă încredere că „Icim“-ul s-ar putea implica în sezonul viitor în lupta pentru medalii. În această seară însă a fost anunţat oficial un transfer care în bună măsură schimbă datele problemei.

Andreona Keys a fost probabil cea mai bună jucătoare care a evoluat în maieul galben-albastru în ultimii ani. Faptul că în setonul în care a avut-o în lot (2021-2022) echipa arădeană nu doar că a jucat finala dar a şi dus disputa cu Sepsi în meciul decisiv, nu este o coincidenţă. Dincolo de cele 605 puncte în 30 de partide, de media de 20,17 puncte pe meci, rămân în memoria fanilor influenţa sa în joc şi capacitatea de a lua meciurile pe cont propriu în momentele delicate. Iar în perspectiva unui sezon în care echipa galben-albastră va avea în lot destule jucătoare tinere şi neexperimentate, prezenţa acestei jucătoare pe teren va avea probabil uneori o importanţă covârşitoare.

Andreona Keys are 28 de ani şi, ca multe jucătoare de peste Ocean, a găsit în Europa un loc propice pentru a juca baschet la nivel profesionist de performanţă. Înainte de a deveni vicecampioană în România, a câştigat titlul în Ucraina cu Dinamo Kiev şi în Slovenia cu Cinkarna Celje. După plecarea de la Arad a jucat în sezonul trecut la Polonia Varşovia unde a îmbrăcat maieul echipei poloneze de 22 de ori în campionat şi de 9 ori în European Women Basketball League. În campionat a adunat medii 31,5 minute, 12,4 puncte, 6 recuperări şi 4,4 pase decisive pe meci iar ca procentaje a avut 50,3% la 2 puncte, 20,6% la 3 puncte şi 81,4% la aruncări libere.

Pe lângă ceea ce aduce din punct de vedere tehnic şi mental în echipă, revenirea extremei americance la Arad este şi o lovitură de imagine care va ridica pe de o parte nivelul încrederii fanilor în echipă iar pe de altă parte va genera interes şi emulaţie la meciurile de pe teren propriu, Keys fiind genul de jucătoare care garantează spectacolul şi generează speranţe în victorie indiferent de rezultatul final. După ce a pierdut-o pe Betty Akathiotou, Aradul avea nevoie ca de aer de o jucătoare cu care publicul ce vine la sală să se identifice.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.