Manchester City a câştigat cu noroc Supercupa Europei

Sursă imagine: facebook/mancity

Sport

Scris de Giuliano Junc

Aseară a avut loc la Atena tradiţionalul meci dintre câştigătoarea UEFA Champions League şi cea a UEFA Europa League. Premiat cu trofeul Supercupa Europei, confruntarea din acest an a adus faţă în faţă pe Manchester City şi FC Sevilla. Deşi pe hârtie balanţa valorii înclina greu în partea echipei engleze, pe teren lucrurile au stat diferit. Într-adevăr echipa lui Guardiola a avut posesia dar aceasta a fost una sterilă, marile ocazii aparţinând andaluzilor. City a avut şansă în a duce meciul la loviturile de departajare, unde a reuşit să se impună, la 11 zile după ce pierdea la loteria penalty-urilor trofeul Community Shield (Supercupa Angliei) în faţa lui Arsenal.

Meciul a fost deschis de o mare ocazie a lui City, Ake nereuşind să-l învingă pe Bounou dintr-o poziţie foarte bună. După acest început de meci Sevilla a închis drumul spre poarta proprie şi puţin după jumătatea reprizei a deschis scorul prin En-Nesiry, care a înscris cu capul, dintr-o centrare a lui Acuna. Repriza secundă va începe cu două ocazii mari alea aceluiaşi En-Nesiry care putea închide meciul dar fie l-a luat la ţintă pe Ederson fie a reluat pe lângă poartă. Ocaziile se vor răzbuna în minutul 63 când puştiul Palmer (care marcase şi cu Arsenal) va egala tot cu o lovitură de cap, Rodri fiins semnatarul pasei decisive. Imediat după gol din nou En-Nesiry iroseşte o ocazie imensă pentru că nu-l poate depăşi pe Ederson într-un duel unu la unu în afara careului mare. Partida se încheie aşa cum a început, cu Ake reluînd cu capul şi Bonou, portarul Sevillei respingând. La penalty-uri cele două echipe au mers cap la cap până la 4-4. Apoi Walker a transformat ultima lovitură a englezilor în timp ce Gudelj a lovit transversala trimiţând trofeul la Manchester.

Manchester City – FC Sevilla 6-5 (1-1, 0-1) 

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.