vineri, 14 iunie, 2024

Man și Parma treziți din sărbătoare cu o înfrângere pe teren propriu

Distribuie articolul

Parma se îndreaptă cu pași mari către promovarea directă în Serie A și deja au început chiar discuțiile din jurul clubului, legate de configurația echipei în sezonul următor, la revenirea în elita fotbalului italian. Doar că Parma, deși foarte aproape, încă nu este acolo. I-a arătat-o ieri Catanzaro, echipă care încearcă și ea să obțină cel puțin o poziție cât mai bună în play-off-ul de promovare și care a învins cu 2-0 pe „Ennio Tardini“. Parma a fost trezită brusc din beatitudinea marșului triumfal prin două lovituri precise în prima repriză, după care, în ciuda avalanșei de ocazii la poarta oaspeților, nu a mai reușit nici măcar să reducă din avantaj.

Trei dintre marile ocazii menționate, i-au aparținut lui Dennis Man. Aflat la cel mai bun sezon al carierei și venit pe cai mari și de la echipa națională, unde a fost printre puținii jucători remarcați în amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia, fotbalistul arădean a jucat ieri 73 de minute, timp în care a ratat trei ocazii mari. Prima dată a scăpat singur cu portarul dar l-a luat la țintă pe goalkeeperul oaspeților, apoi în finalul reprizei, dintr-un unghi mai închis, a tras din nou în acesta iar când în repriza secundă a reușit în sfârșit să treacă mingea dincolo de portar, un fundaș al oaspeților a scos-o de pe linia porții. Publicația online parmalive.com a fost destul de drastică, notându-l cu 4,5 și punctând că în afara ratărilor, a mai nemulțumit prin driblingurile uneori inutile și prin perioadele în care a dispărut în joc.

Din fericire pentru Parma, ieri a fost o etapă în care și alte echipe de la vârful clasamentului s-au încurcat, atât Venezia cât și Cremonese fiind învinse la rândul lor pe teren propriu. Singura victorioasă a fost Como, care s-a apropiat la 7 puncte de Parma, care totuși are puse între ea și locul 3 (primul care nu mai asigură promovarea directă) 8 puncte cu 7 etape înainte de final. Man și colegii săi au ocazia de a se revanșa în fața fanilor sâmbătă în deplasare la Sudtirol, echipă aflată pe locul 12.

Aici puteți urmări rezumatul partidei Parma – Catanzaro 0-2: https://www.youtube.com/watch?v=3EKVv462Yw8

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți