Livrarea comenzilor de la Amazon cu dronele se extinde în acest an în SUA

Livrarea comenzilor de la Amazon cu dronele se extinde în acest an în SUA

Sursă imagine: Amazon

Tech

Scris de T.F.

Promisiunea livrării coletelor cu drone a fost adesea simțită de domeniul științifico-fantastică, dar acum a devenit realitate. Amazon se pregătește să lanseze livrarea de pachete cu drone într-un al doilea oraș din Statele Unite. După ce a confirmat că dronele vor fi folosite în Lockeford, California, compania a anunțat acum lansarea distribuției de colete cu drone și în College Station, Texas, SUA.

Amazon lucrează la livrările cu drone de aproximativ un deceniu. Anul acesta, proiectul va fi lansat în două locații, potrivit Winfuture. Amazon a ales College Station din Texas ca a doua locație. Orașul are 115.000 de locuitori și o universitate cu peste 45.000 de studenți. Amazon a spus că dronele vor fi programate să transporte colete în College Station la sfârșitul acestui an, în parteneriat cu Texas A&M University. Compania Amazon nu a dat încă o dată exactă.

Clienții Amazon vor putea apoi să primească gratuit mii de articole de zi cu zi de la Amazon prin intermediul dronelor. Echipa Amazon Prime Air a lucrat cu NASA și Single European Sky ATM la testele dronelor folosind sistemul de management al traficului aerian Amazon. Potrivit Amazon, dronele sunt capabile să livreze pachete cu o greutate de până la cinci kilograme în mai puțin de o oră. Dronele Prime Air pot zbura cu până la 80 de kilometri pe oră și până la o înălțime de 122 de metri.

După ce o comandă a fost plasată, dronele zboară la locul lor de livrare, intră în curtea din spate a clientului și plutesc la o înălțime sigură. Dispozitivul eliberează pachetul, urcă înapoi și revine la bază. Până acum, programul de livrare cu drone al Amazon a fost lent de când a debutat în 2013. La acel moment, fondatorul Amazon Jeff Bezos a anunțat că livrările cu drone vor începe în 2018. Au fost o mulțime de eșecuri și mult timp a părut că dronele Prime Air nu vor fi niciodată o realitate. Un alt gigant tech mondial vrea să înceapă fabricarea de drone, este vorba despre compania Samsung, dar vor fi drone destinate siguranței publice.

Permisul de zbor propriu-zis a fost apoi acordat în 2020. În august 2020, compania Amazon a primit un certificat de transport aerian de la FAA – Federal Aviation Administration. „Livrarea pachetelor College Station nu este o operațiune de probă”, a spus Amazon. „Acestea sunt efectuate în baza unui certificat de transport aerian emis de FAA, care permite livrări comerciale și demonstrează că procesele noastre cuprinzătoare îndeplinesc cerințele stricte de siguranță ale FAA”.

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.