La un an de la infamul comunicat, Meszar își neagă propriile afirmații. Replică pe măsură din partea grupului Next Gen

Sport

Scris de Giuliano Junc

Într-o zi în care subiectul zilei trebuia să fie cu totul altul, unul mult mai important din moment ce vorbeam de sănătatea antrenorului UTA-ei, pe Alexandru Meszar l-a lovit un nou puseu de vedetism în media centrală. Că a oferit declarații despre starea de sănătate a lui Mircea Rednic e un lucru normal dar auto-proclamatul „șef” al clubului UTA s-a folosit de această situație pentru a mai stropi spațiul public cu niște afirmații dubioase.

Cea care a stârnit cea mai mare ilaritate în studio-ul Digi Sport a fost aceea conform căreia nu a existat nicio ofertă de preluare a clubului. „Nu a existat niciodată o ofertă oficială sau concretă” a afirmat Meszar într-o intervenție telefonică în emisiunea „Liga Digi Sport”. Replica a venit în cursul serii când Cătălin Juncan, unul dintre cei 4 oameni de afaceri reuniți în grupul Next Gen a intervenit telefonic în emisiunea Fotbal Club și a demontat afirmațiile făcute în cursul dimineții de Alexandru Meszar.

„În 13 iunie anul trecut, domnul Meszar a acceptat oferta noastră. Avem și în scris. După acest mesaj, domnul Meszar ne-a sugerat să primim și acceptul din partea politicului. Se referea la domnii din administrația locală. Primăria, la ora actuală, finanțează o parte din bugetul clubului. Noi nu am acceptat propunerea cu cei trei membri în Consiliul de Administrație (n.n. ai politicului) și a doua zi a venit comunicatul prin care ne-a spus că drumurile noastre împreună nu mai continuă, că își asumă tot ce face și că ne urează succes”.

De altfel discuția în care Alexandru Meszar își dădea acordul pentru realizarea preluării clubului UTA de către grupul Next Gen, condiționat însă de un acord cu „politicul”, a fost făcută publică de către Suporter Club UTA (al cărui președinte de la acea vreme, Dan Proca, a participat la negocieri în calitate de reprezentant al SCU în AFC UTA) imediat după căderea înțelegerii:

Cătălin Juncan a detaliat și cauzele pentru care oferta de preluare a clubului UTA, făcută de grupul Next Gen, a fost respinsă:

 „Când aveam negocierile, ne-a pus față în față, cu fostul primar, ce trebuie să facem, cum trebuie să facem. Noi patru suntem oameni de business, care n-am făcut afaceri cu statul. Noi am mers să vedem despre ce este vorba. Fostul primar a început să ne explice cum a format el echipa, că a fost falimentată acum opt-zece ani. Ne-a spus că, dacă noi preluăm clubul, trebuie să acceptăm și un număr de oameni în consiliul de administrație care sunt din autoritatea locală. Noi, când am făcut acest proiect și i l-am prezentat domnului Meszar, am făcut ca în primii doi ani să rămână un ONG și apoi să facem societate pe acțiuni. Cum să băgăm banii noștri și să acceptăm acționari care nu vin cu bani în club? Fiind pe societate pe acțiuni, nu mai depindeam de autoritatea locală.”

Omul de afaceri arădean a mai oferit amănunte și despre o a doua negociere care a avut loc între cele două părți, sfârșită și mai abrupt decât prima. Puteți urmări mai jos întreaga intervenție telefonică a lui Cătălin Juncan, precum și reacțiile celor din studio, unde pe lângă Radu Naum s-au mai aflat Ion Crăciunescu și Bogdan Stelea.

Dincolo de cele afirmate în emisiune, dorim să vă readucem în memorie și comunicatul asumat pe persoană fizică de Alexandru Meszar pe data de 15 iunie 2022, comunicat care încă există pe site-ul oficial al clubului UTA și prin care se anunță tocmai respingerea asocierii cu grupul Next Gen:

„În urma unei analize profunde, am luat decizia ca asocierea cu noii parteneri, oameni de afaceri din țară și străinătate, să nu aibă loc. Această asociere, în forma agreată de dânșii, ar fi creat ambiții, orgolii și grupulețe atât în interiorul clubului cât și la nivel local, exact de ce UTA nu are nevoie. Clubul și echipa au nevoie de unitate, liniște, continuitate și stabilitate – imperios necesare pentru performanță.
Este decizia pe care mi-o asum în primul rând pentru binele echipei și pentru parteneriatele vechi și stabile.
MERGEM ÎNAINTE!
Alexandru Meszar“

Orice om dotat cu logică se poate întreba ce asociere a refuzat Alexandru Meszar dacă acum spune că nu a existat nicio ofertă concretă sau reală? Cum poți refuza ceva ce nu există? Oratorul roman Marcus Fabius Quintilianus spunea că un mincinos trebuie să aibă o memorie foarte bună pentru a nu ajunge în situația de a se contrazice pe sine însuși. Și, ca mai toate vorbele vechilor înțelepți, și aceasta a trecut testul timpului.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.