La un an de la explozia în care omul de afaceri Ioan Crișan a fost asasinat, procurorii și polițiștii ridică din umeri și spun că nu au niciun suspect

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Duminică se împlinește un an de când mașina omului de afaceri arădean Ioan Crișan a explodat în parcarea magazinului Profi de pe Calea Aurel Vlaicu din municipiul Arad, la doar câteva secunde după ce acesta pornise de pe loc. Ei bine, la aproape un an de la incident, polițiștii și procurorii efectiv ridică din umeri și afirmă, printr-un comunicat de presă emis de Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, că nu există niciun suspect în acest moment.


Citește și: Mașina în care se afla omul de afaceri arădean Ioan Crișan, fostul socru al deputatului Bîlcea, a explodat în zona „Lebăda”. Să fi fost doar o „întâmplare”? | FOTO-VIDEO


În continuare prezentăm comunicatul în cauză:

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele informaţii şi rezultate privind cercetările efectuate în cauza având ca obiect uciderea numitului Crişan Ioan, în 29.05.2021 în municipiul Arad, prin provocarea exploziei autoturismului condus de acesta:

  1. Date despre victimă
  1. Date despre administrarea probelor

Din punct de vedere al stadiului cercetărilor, urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (in rem), până în acest moment nu s-a dispus continuarea urmării penale față de o persoană.

Poliția Română a furnizat sprijin prin alocarea ofițerilor și agenților de poliție pentru delegarea de activități, principala structură care efectuează acte de urmărire penală în cauză fiind Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR. Capacităţile tehnice ale structurilor IGPR au fost disponibile pentru efectuarea cu celeritate a actelor de urmărire penală, astfel încât versiunile de anchetă verificate să nu întâmpine întârzieri.

Menționăm că efectivul a fost redimensionat constant, în funcție de specificul actelor de urmărire penală efectuate, astfel încât versiunile de anchetă să fie verificate cu celeritate.

  1. Activităţi de cooperare internaţională

Au fost solicitate date de interes pentru soluționarea cauzei de la toate statele afiliate rețelei Interpol, fiind inițiate şi derulate proceduri punctuale de cooperare judiciară şi poliţienească, în relaţie cu autorități ale mai multor state. Totodată, a fost solicitată și s-a beneficiat de asistența Europol.

Conform art. 12 lit. e) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, sunt exceptate de la liberul acces al cetăţenilor informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare. Analizând interesul public determinat de comiterea infracţiunii prin mijloacele de înalt pericol folosite (explozie) şi direcţiile în care continuă cercetările, alte date concrete nu pot fi prezentate opiniei publice.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.