La revedere „Modului Avion”: telefoanele vor putea fi folosite în zbor

La revedere Modului Avion telefoanele vor putea fi folosite în zbor

Sursă imagine: via gizmochina.com

Tech

Scris de T.F.

O nouă eră începe în călătoriile aeriene. După cum știți, utilizarea telefoanelor mobile în timpul zborului a fost foarte limitată până acum. Pasagerii și echipajul de zbor au trebuit să-și pună dispozitivele în Modul Avion sau să le închidă complet. Acest lucru a cauzat probleme la zborurile pe distanțe lungi și a forțat oamenii să plătească prețuri mari pentru a utiliza Wi-Fi. Cu toate acestea, regulile se schimbă în sfârșit odată cu noile tehnologii. Pasagerii companiilor aeriene din Uniunea Europeană (UE) vor putea în curând să-și folosească telefoanele la maximum în timpul zborurilor.

Comisia UE a rezervat anumite benzi de frecvență pentru aeronave în 2008 și a permis unor servicii să ofere acces la internet în aer. Din păcate, acest serviciu este atât lent, cât și prea scump. Singura alternativă pentru pasageri a fost să-și pună dispozitivele în Modul Avion. Cu toate acestea, regulile sunt pe cale de a fi schimbate. Pasagerii companiilor aeriene din țările Uniunii Europene nu vor mai trebui să își pună telefoanele în modul avion în timpul zborului, potrivit GizmoChina, care citează surse UE. Acest lucru ar putea însemna sfârșitul Modului Avion – Airplane Mode.

Comisia Europeană a anunțat că a decis să elimine regula „modul avion”. Termenul limită pentru ca statele membre să pună la dispoziție benzile de frecvență 5G pentru avioane este 30 iunie 2023. Acest lucru va însemna că oamenii vor putea folosi toate funcțiile telefonului lor în timpul zborului – permițând apeluri și aplicații cu volum mare de date care transmit muzică și videoclipuri. Potrivit Comisiei Europene, noul sistem va putea profita de vitezele de descărcare mult mai rapide oferite de 5G și poate fi de peste 100 Mbps.

Cel mai probabil marii producători de telefoane mobile cum ar fi Samsung, cu un portofoliu impresionant de telefoane, Apple, Xiaomi, Motorola, Vivo sau Sony, dar și celelalte companii, vor decide dacă să renunțe sau nu la actualul Mod Avion – Airplane Mode, pe viitoarele lor dispozitive. Cel mai ușor funcția ar putea fi anulată printr-o actualizare de software. Vom vedea cum vor evolua lucrurile.

Dai Whittingham, directorul executiv al Comitetului pentru Siguranța Zborului din Regatul Unit, a declarat: „Exista o îngrijorare că ar putea interfera cu sistemele automate de control al zborului. Ceea ce s-a descoperit din experiența de până acum este că riscul de interferență este foarte mic. Recomandarea a fost întotdeauna ca, odată ce vă aflați în zbor, dispozitivele să fie în modul avion.”

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.