La 71 de ani, președintele Portugaliei a salvat de la înec două tinere, pe o plajă din sudul peninsulei Iberice | Video

Sursă imagine: Twitter/via thenewdaily.com.au

Internațional

Scris de Arad Obiectiv

Cunoscut pentru abilitățile sale de înotător, președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, în vârstă de 71 de ani, a devenit un soi de salvamar în ultimele zile, potrivit jurnaliștilor de la thenewdaily.com.au.

Potrivit aceleiași surse, de Sousa se afla, la finalul săptămânii trecute, pe o plajă din regiunea portugheză Algarve, când două femei care se aflau în apă au fost luate de curenți, după ce caiacul în care se aflau s-a răsturnat.

Președintele portughez a fost filmat cum ajuta la salvarea celor două femei, alături de doi salvamari.

„Au fost duse de curenți de pe o altă plajă, pe această plajă. Barca lor s-a răsturnat și au înghițit multă apă și nu mai puteau întoarce barca înapoi, nici nu puteau înota, nici nu puteau urca în barcă, curenții fiind foarte puternici. Așa că le-am împins pentru a le ajuta să iasă din curenți”, le-a declarat Marcelo Rebelo de Sousa reporterilor.

Președintele Portugaliei se află într-un turneu de tipul „muncă în concediu”, turneu în care și-a propus să viziteze toate regiunile portugheze, pentru a-și arăta sprijinul pentru sectorul turistic, în vremea pandemiei COVID-19.

După „misiunea” de salvare, președintele portughez a explicat că speră ca cele două tinere să fie mai atente data viitoare când intră în ape.

Video: Twitter/NOVA PORTUGAL

„S-au speriat foarte tare și au înghițit foarte multă apă. Din fericire, eu și încă un patriot am reușit să le ajutăm. Să te dai cu caiacul și apoi să revii la mal ținându-te de caiac, la vârsta lor – fiind doar niște fete – este destul de greu”, le-a mai declarat președintele de Sousa reporterilor.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.