duminică, 21 iulie, 2024

Ionuț Radu nu mai vine la Națională, după ce Inter a intrat în carantină. Florin Iacob prinde lotul pentru meciurile Mecedonia, Germania și Armenia

Distribuie articolul

Scriam ieri despre convocarea lui Florin Iacob, protarul titular și vicecăpitanul UTA-ei, în lotul lărgit al Echipei Naționale a României și despre șansele acestuia de a prinde lotul pentru meciurile pe care tricolorii antrenați de Mirel Rădoi le vor disputa, în perioada 25-31 martie, în compania selecționatelor Macedoniei de Nord, Germaniei și Armeniei.

Ei bine, convocarea lui Iacob în lotul lărgit însemna că șansele ca acesta să prindă lotul efectiv constau în accidentarea sau neprezentarea la Națională a vreunuia dintre primii trei portari convocați: Florin Niță, Ionuț Radu și David Lazar.

Ei bine, acest lucru s-a întâmplat astăzi, când s-a aflat că Ionuț Radu nu se va putea prezenta „sub tricolor”. Decizia nu este însă una luată de fotbalist, ci de Internazionale Milano, echipa sa. Mai exact, trei dintre fotbaliștii antrenați de Antonio Conte au fost depistați pozitiv cu Covid-19, astfel că tot lotul lui Inter va intra în carantină. Potrivit clubului italian, fotbaliștii lui Conte vor repeta testele Covid pe data de 22 martie, însă este destul de târziu pentru Ionuț Radu, România urmând să joace împotriva Mecedoniei de Nord după doar trei zile, astfel că portarul nu se putea antrena cu ceilalți tricolori.

Aceasta este șansa lui Florin Iacob, care va intra în lotul Naționalei, după ce Ionuț Radu a sărit din „schemă”. Evident, fiind prima sa prezență în angrenajul reprezentativei noastre, șansele ca portarul de la UTA să și prindă câteva minute sunt destul de mici, însă nu se știe niciodată ce se va întâmpla și care sunt planurile lui Rădoi. Oricum ar fi, prezența lui Iacob la Echipa Națională nu poate fi altceva decât un motiv de mândrie, atât pentru portar, cât și pentru antrenorii săi și chiar pentru UTA, respectiv pentru suporterii Bătrânei Doamne.

În lotul lărgit, pe lista de rezervă, în locul lui Iacob, va ajunge portarul celor de la Viitorul Constanța, Valentin Cojocaru.

Distribuie articolul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți