luni, 17 iunie, 2024

Ionuț Coza conduce UTA – FC Botoșani. Bătrâna Doamnă la doar al doilea meci acasă cu arbitrul ilfovean la centru

Distribuie articolul

În așteptarea verdictului la apelul făcut la decizia Comisiei de Disciplină a FRF, UTA a aflat cine o arbitrează mâine în meciul cu FC Botoșani. Centralul care se va afla în fruntea brigăzii delegate de CCA este Ionuț Coza din Cernica, un arbitru cu care UTA a avut destule rezultate bune însă mai degrabă în deplasare, pentru că acasă nu a reușit să câștige niciun meci cu el la centru, dar asta și pentru că acesta a „fluierat-o“ pe UTA aproape numai în deplasare.

Ionuț Coza a arbitrat până acum în carieră 10 meciuri ale UTA-ei, bilanțul fiind foarte echilibrat: 3 victorii, 4 remize, 3 înfrângeri. Printre rezultatele notabile reușite de UTA în meciurile cu acesta la centru, se numără victoria cu 2-0 la Mioveni în play-off-ul din sezonul promovării, victoria de la Voluntari din 2021 (1-0), cea de la Pitești (tot 1-0) din vara aceluiași an și remiza din acest sezon din Gruia (0-0). Tot ca un rezultat pozitiv poate fi considerat și cel din singurul meci în care Coza a venit la Arad, un 1-1 de asemenea cu CFR Cluj, în sezonul trecut.

În ceea ce-i privește pe oaspeții de mâine, aceștia au 6 victorii, 4 remize și 3 înfrângeri în partidele arbitrate de Coza și se vor afla la cel de-al treilea meci stagional în care dreptatea va fi împărțită de centralul din Cernica. Precedentele două au fost de asemenea în deplasare, o remiză la Iași (1-1) și o înfrângere cu 2-0 la Craiova cu FCU 1948.

Ionuț Coza are 44 de ani, a început arbitrajul în 1996 și din 2012 este arbitru de prima ligă. În acest sezon a condus 9 meciuri, toate în campionat, având o medie de 3,44 cartonașe galbene arătate pe meci. A acordat un singur cartonaș roșu (direct) și 5 lovituri de la 11 metri.

De remarcat și că brigada de mâine are parte de un „VIP“ în camera VAR, este vorba despre arbitrul român cel mai bine cotat pe plan internațional în acest moment, Kovacs Istvan. Componența completă a brigăzii este următoarea:

Arbitru central: Ionuț Coza (Cernica)
Asistent 1: Mircea Orbuleț (București)
Asistent 2: Doru Lucaciu (Cluj)
Oficial 4: Claudiu Gaitin (Timișoara)
Arbitru VAR: Kovacs Istvan (Carei)
Asistent VAR: Marius Omuț (Satu Mare)
Observator arbitraj (FRF): Ioan Onicaș (Zalău)
Observator organizare joc (LPF): Florin Bătrânu (Timișoara)

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți