Investiție privată de 11 milioane de euro, la Curtici

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

La Curtici se realizează o investiție privată de aproximativ 11 milioane de euro. Este o extindere a terminalului intermodal Rail Cargo, cel mai mare din Europa Centrală și de Est, și va consta într-o zonă de servicii, parcare pentru camioane, hotel care va deservi clienții terminalului intermodal. 7,5 milioane de euro pentru această investiție au fost obținute din fonduri europene. Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, însoțit de vicepreședintele Răzvan Cadar și de primarul orașului Curtici, Bogdan Ban, au fost ieri pe șantier.

„Există o legătură între proiectele Consiliului Județean Arad și proiectele private. Noi am investit în drumurile județene, în drumurile transfrontaliere, investitorii vin și se fixează în zonele unde infrastructura este modernizată. Ei generează investiții noi care, la rândul lor, vor finanța, prin impozite, administrația locală și cea județeană, bani pe care noi îi vom duce în alte investiții. Asta înseamnă dezvoltare și administrarea antreprenorială a județului; ne concentrăm pe investițiile care, la rândul lor, aduc bani comunității, creează locuri de muncă și plus valoare”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Dezvoltarea terminalului intermodal de la Curtici este facilitată și de investițiile de aprox. 2 miliarde de euro în modernizarea căii ferate Curtici-Simeria, respectiv proiectele de modernizare pe tronsoanele Arad-Oradea și Arad-Timișoara. Aradul este singurul județ din România unde trenurile pot circula cu viteza de 160 km/oră, iar din punct de vedere al infrastructurii feroviare este cel mai dezvoltat. La asta se adaugă și poziția geo-strategică a județului, la granița cu Ungaria, și infrastructura rutieră bună, care susține afacerile din domeniul logisticii.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.