Intervențiile chirurgicale și investigațiile care nu sunt urgente, vor fi reprogramate

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În medie, între 12 și 15 intervenții programate se efectuau zilnic – în această perioadă, de luni până vineri, pe secțiile de chirurgie și ortopedie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Aceste intervenții vor fi reprogramate în urma Ordinului nr. 9490, care impune „suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”.

„Prevederile acestui ordin nu afectează pacienții care se prezintă cu afecțiuni medicale, care necesită intervenții chirurgicale în regim de urgență, însă, pentru următoarele 30 de zile, medicii nu mai pot efectua intervenții chirurgicale programate. Îndemn arădenii, care suferă de diferite afecțiuni medicale, să se prezinte la un consult medical de specialitate și să nu aștepte acasă deoarece boala se poate agrava. Medicii spitalului vor efectua investigațiile medicale pentru fiecare pacient, iar dacă în urma evaluării pacientul necesită intervenție de urgență, aceasta se va efectua, de îndată”, a explicat dr. Lenuța Timiș, director medical interimar SCJU Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.