marți, 25 iunie, 2024

Infracțiuni rutiere „cu duiumul”, în ultima zi a săptămânii trecute

Distribuie articolul

Polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș au depistat un bărbat de 34 de ani, din Pilu, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 79/A, în localitate. Testarea acestuia cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a unei substanțe psihoactive. Pentru stabilirea cu exactitate a substanței consumate, acesta a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice.

Pe D.C. 83, în Conop, a fost depistat, de polițiștii Secției 7 Rurală Lipova, un bărbat de 48 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența alcoolului. Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,73 mg./l. alcool pur în aerul expirat, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei fiind dispusă recoltarea de probe biologice.

În jurul orei 21:40, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre un eveniment rutier, în Șiria. Din cercetări, a reieșit că un bărbat de 49 de ani, din localitate, în timp ce conducea un motociclu, a intrat în coliziune cu un pom. Bărbatul a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, la unitatea medicală fiindu-i recoltate probe biologice pentru stabilirea eventualului consum de alcool și droguri. Verificările au relevat că cel în cauză nu deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus.

Fără permis de conducere, au fost depistați: pe strada Constituției, din municipiu, un arădean de 23 de ani, și pe Calea Radnei, un cetățean italian de 75 de ani.

În Nădlac, un cetățean bulgar, de 56 de ani, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism având numerele de înmatriculare neconforme pentru a se deplasa pe teritoriul României.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 153 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 60.500 de lei, din care 119 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 42 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri.

Au fost reținute 6 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți