Incredibil unde și cum s-au ascuns mai mulți migranți din Afganistan, Siria, Algeria, Maroc și Egipt, pentru a trece ilegal frontiera româno-ungară | FOTO-VIDEO

Sursă imagine: Poliția de Frontieră

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În urma unor acţiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră arădeni în acest sfârșit de săptămână, au fost depistați, pe sensul de ieșire din România, 14 cetăţeni din Afganistan, Siria, Algeria, Maroc și Egipt care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 26.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Nădlac au efectuat controlul amănunţit asupra a două automarfare conduse de un cetățean ceh, respectiv un cetățean maghiar, ce transportau sodă caustică și produse alimentare pentru societăți din Cehia și Germania. Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentului de marfă, au fost descoperiţi, ascunși printre marfa transportată, zece cetăţeni străini.
În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, Siria și Maroc cu vârste cuprinse între 16 şi 38 de ani.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit ca este vorba de trei cetățeni din Algeria cu vârste cuprinse între 30 și 42 de ani, solicitanți de azil în România și un cetățean din Egipt în vârstă de 48 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.