Încă zece migranți, opriți de polițiștii de frontieră la Nădlac. Unii erau ascunși în camioane, alții încercau să treacă pe jos frontiera româno-ungară

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I și Nădlac II au depistat zece cetăţeni din Tunisia și Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi în automarfar

În acest sfârșit de săptămână, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile de aluminiu pentru o societate comercială din Marea Britanie.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, trei cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, iar în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 și 22 de ani, solicitanți de azil în țară noastră.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, la același punct de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră au observat, în zona adiacentă terminalului de marfă, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Tunisia, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, solicitanți de azil în țară noastră.

Și polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I au efectuat controlul amănunțit asupra unui automarfar condus de un cetățean bulgar, care era încărcat cu semințe de floarea soarelui pentru o societate din Austria. În urma controlului, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, trei cetățeni străini. În cadrul verificărilor s-a stabilit  că aceștia sunt din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 53 de ani, solicitanți de azil în țara noastră.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.