Încă o „repatriere” la FCC UAV Arad: Tereza Vitulova!

Sursă imagine: baschet.ro

Sport

Scris de Giuliano Junc

După Andreona Keys, echipa arădeană a reuşit să readucă la Arad încă una dintre jucătoarele care au pus umărul la câştigarea medaliilor de argint în ediţia 2021-2022 a Ligii Naţionale de Baschet Feminin. Este vorba de pivotul ceh Tereza Vitulova (24 ani, 1,91 înălţime). În sezonul amintit, Vitulova a evoluat în 31 de partide, cu o medie de 26,51 minute pe meci, având următoarele medii şi procentaje:

 

În sezonul trecut Vitulova a evoluat la Rapid în prima parte a sezonului iar apoi la CSM CSU Constanţa, echipă cu care a repetat performanţa de a juca finala campionatului. În tot sezonul a evoluat însă în doar 23 de partide, cu o medie de 16,18 minute pe meci, având următoarele medii şi procentaje:

 

Înainte de a veni în România, Tereza Vitulova a evoluat în ţara natală la IMOS Brno, SSMH Brno (nivel juniori), Zabirny Brno, Handicap Brno şi Lokomotiva Trutnov iar apoi în Statele Unite în NCAA la echipele universităţilor din Wyoming şi South Florida. Are de asemenea peste 50 de apariţii la turneele finale cu echipele de juniori şi tineret ale Cehiei, printre care şi un aur câştigat în 2018 cu reprezentativa U20 la EuroBasketWomen Divizia B, competiţie desfăşurată la Oradea.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.