Încă o reacţie de solidaritate: Suporter Club UTA îi cere lui Meszar „să repare nedreptatea“

Sport

Scris de Giuliano Junc

Cele mai vehemente reacţii de revoltă la decizia de cenzură a clubului faţă jurnaliştii incomozi, au venit din partea suporterilor UTA-ei. Aceştia au „incendiat“ reţelele de socializare, iar la meciul cu CFR Cluj fanii din peluză au scandat împotriva lui Alexandru Meszar şi au afişat un banner cu textul: „Vreţi să ne cenzuraţi în orice mod, adevărul vă bântuie şi este incomod“.

De altfel, fanii Bătrânei Doamne ştiu pe propria piele ce înseamnă cenura. Zeci dintre ei sunt blocaţi pe pagina de facebook a clubului, doar pentru că şi-au exprima opinii critice vizavi de conducere (iar în cazul unor nici măcar, ei trezindu-se blocaţi în zile în care nu au avut niciun fel de activitate pe reţelele de socializare) iar alte zeci au primit în sezonul trecut interdicţii de intrare pe stadion pe motive aberante, asta în condiţiile în care la Arad n-au existat incidente în tribune.

În acest context al protestului fanilor, Suporter Club UTA a emis un comunicat în care condamnă în mod oficial decizia clubului şi solicită revenirea la normalitate. Iată conţinutul acestuia:

„În lumina ultimelor evenimente petrecute în jurul clubului UTA, context în care Alexandru Meszar, de la sine putere, a decis să interzică accesul mai multor jurnaliști arădeni la „masa presei”, Suporter Club UTA se alătură instituțiilor de presă, jurnaliștilor, suporterilor și tuturor celor care au luat poziție în acest sens.

Astfel, Suporter Club UTA condamnă gestul lui Alexandru Meszar de a refuza acreditarea mai multor jurnaliști pentru partidele pe care clubul UTA le va disputa pe teren propriu în sezonul 2023-2024. Acest gest al lui Alexandru Meszar este unul prin care acesta a asociat clubul UTA cu o rușine nemaiîntâlnită în România ultimelor trei decenii.

De asemenea, ne bucură și aplaudăm solidarizarea masivă a oamenilor și instituțiilor cu jurnaliștii cărora le-au fost refuzate acreditările. Aplaudăm gestul „Ultras Arad” de a solidariza cu jurnaliștii și de a transmite un mesaj ferm în acest sens. Ne bucură faptul că inclusiv Asociația Presei Sportive din România (APSR) a condamnat aceste practici dictatoriale și menite să instaureze cenzura la masa presei de pe Arena „Francisc Neuman”. Suntem convinși că inclusiv forurile fotbalistice din România vor condamna la rândul lor aceste practici nedemne de un club ca UTA, un club de tradiție, un club nobil.

Drept urmare, Suporter Club UTA, în calitate de membru în Asociația Fotbal Club UTA Arad și de entitate deținătoare a mărcilor istorice „UTA”, solicită clubului și lui Alexandru Meszar să repare această imensă greșeală, această nedreptate față de jurnaliști și față de cititorii acestora, și să prezinte scuze public jurnaliștilor, dar și suporterilor, pentru că a pus clubul UTA într-o lumină extrem de nefavorabilă.

Suporter Club UTA
24.07.2023“

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.