luni, 15 iulie, 2024

În opoziție cu protestele din ultimele zile: mulțumiri, flori și multe aplauze pentru medicii arădeni | FOTO-VIDEO

Distribuie articolul

De câteva zile, mii de oameni s-au strâns pe străzile mai multor orașe din țară pentru a protesta. Pentru că nu suntem nici „pro”, dar nici „contra” acestor proteste, nu vom comenta motivele protestatarilor respectivi.

Joi însă, un grup de arădeni s-a gândit să organizeze un soi de contramanifestație la respectivele proteste. Una simplă, fără prea mult tărăboi și plină de bune intenții. Am aflat de ceea ce urma să se întâmple încă de cu o seară înainte, chiar de la unul dintre organizatori, care ne contactase pentru a ne invita să luăm parte la rândul nostru la ceea ce gândiseră o mână de oameni. N-am stat prea mult pe gânduri și am promis că vom fi acolo, ba chiar am invitat și doi prieteni. Numai doi, pentru că, pandemie fiind, organizatorii nu au dorit să fie aglomerare mare de oameni, ci mai degrabă o manifestație simbolică.

Așa se face că, joi seara, la ora 18:45, personalul medical de la spitalul Covid-19 din Grădiște a fost surprins de un grup de arădeni, veniți să le mulțumească pentru efortul depus în toată această perioadă de pandemie, să-i aplaude și să lase un buchet sau un coș cu flori în curtea unității medicale.

Și putem spune că acțiunea a avut efectul dorit, angajații spitalului fiind surprinși și extrem de emoționați. Unii au ales să aplaude, la rândul lor, de la geamurile clădirii, în vreme ce alții, în timp ce oamenii adunați în fața spitalului le strigau medicilor „Mulțumim!” sau „Vă apreciem!”, au ales să le mulțumească și ei celor prezenți.

Totuși, două momente putem spune că au fost mai emoționante decât celelalte și că ne-au rămas întipărite în memorie. Primul moment a fost acela când, la una dintre intrările în spital a apărut o siluetă, o persoană îmbrăcată din cap până în picioare într-un costum de protecție, care la un moment dat și-a adus mâinile una către cealaltă și, dintr-o dată, o voce de femeie exclama, vizibil atinsă de gestul celor prezenți, „Mulțumim!”. Al doilea moment emoționant s-a petrecut atunci când în curtea spitalului și-au făcut apariția trei doamne: dr. Maria Cozma, dr. Iulia Bologan și medicul rezident Ioana Ciortea.

Plină de emoție și recunoștință, doamna dr. Maria Cozma le-a spus câteva cuvinte celor prezenți: „Vreau să vă mulțumesc pentru solidaritatea pe care o manifestați. Nu vrem mai mult, decât să vă mulțumim. Apreciem că mai sunt și gesturi de acest gen. Vă mulțumim!”.

Trebuie să recunoaștem că, deși la fața locului nu s-au strâns sute de oameni, acțiunea a fost una de succes, care și-a atins scopul. Iar faptul că numărul participanților a fost unul destul de restrâns se datorează numai și numai dorinței organizatorilor de a ține oarecum „secretă” acțiunea, pentru a nu încălca restricțiile impuse de autorități, dar și pentru ca personalul medical să fie cu adevărat surprins de gestul celor prezenți.

 

 

Distribuie articolul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți