vineri, 19 iulie, 2024

În luna octombrie, jandarmii arădeni au executat peste 2.000 de misiuni

Distribuie articolul

În luna octombrie efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost angrenate în executarea a 2095 misiuni de ordine publică, pază și protecție instituțională și pază transporturi speciale.

Totodată, au fost desfășurate peste 70 de acțiuni cu caracter preventiv, pentru responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate, piețe, terase, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ.

Pe timpul executării misiunilor, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, normelor privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și încălcări ale normelor privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru aceste contravenții au fost aplicate 448 amenzi în valoare totală de 105.000 lei. O mare parte dintre sancțiunile contravenționale constatate de către jandarmii arădeni, respectiv 364 amenzi în valoare de 19.230 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov-2, preponderent pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară în mijloace de transport în comun sau piețe.

Pe linia constatării faptelor de natură penală, jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală în cazul constatării în flagrant a 12 infracțiuni: deținere substanțe interzise, furt, distrugere, loviri și alte violențe, deținerea și desfacerea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal și au acordat sprijin la constatarea a 36 infracțiuni, pe timpul misiunilor desfășurate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

Pe toată perioada stării de alertă, jandarmii arădeni vor desfășura activităţi de verificare cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului virus, în zonele aglomerate, piețe, terase, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți