Ilie Dumitrescu este hotărât să vină la UTA, alături de Simion Apreutese. Ce spune fostul mare internațional

Sursă imagine: Captură video - DigiSport

Sport

Scris de Arad Obiectiv

În ultimele zile se vorbește tot mai intens despre preluarea clubului UTA de către un grup de oameni de afaceri format în jurul lui Simion Apreutese. Așa cum am scris și zilele trecute, din acest grup fac parte, pe lângă Simion Apreutese – patronul International Alexander Holding și omul care ar urma să fie acționarul majoritar, Cătălin Juncan – om de afaceri stabilit în SUA și care ar urma să facă și el parte din acționariat, respectiv Rudolf Vizental – CEO-ul Roca Investments și Marius Grada – managerul Romasia, ultimii doi urmând să fie parte din echipa care va crea, implementa și dezvolta noul proiect, fără a avea, cel puțin pentru moment, calitatea de acționari ai clubului.

Ei bine, un alt nume important vehiculat că ar urma să facă parte din noul proiect este Ilie Dumitrescu. Fostul mare internațional român a putut fi văzut alături de Simion Apreutese la partida dintre Sepsi OSK și UTA, de la Sfântu Gheorghe.


Citește și: Omul de afaceri Simion Apreutese, foarte aproape de a prelua frâiele „Bătrânei Doamne”. Ce schimbări ar urma să aibă în club, odată cu noul acționariat


Ilie Dumitrescu este primul nume important, pe lângă cei patru de mai sus, care ar urma să vină la UTA, dacă se va perfecta preluarea clubului de la Alexandru Meszar. Fost fotbalist la Steaua, FC Olt Scornicești, Tottenham (Anglia), Sevilla (Spania), West Ham (Anglia), America și Atlante (ambele Mexic), „Mister” a îmbrățișat și meseria de antrenor vreme de un deceniu, acesta trecând pe la Oțelul Galați, FC Brașov, Alki Larnaca (Cipru), Echipa Națională a României U-21, FCM Bacău, Apollon Limassol (Cipru), AEK Atena, Agaleo, Akratitos, Kallithea, PAOK și Panthrakikos (toate șase din Grecia), respectiv Steaua București. Ca jucător, acesta a câștigat de patru ori titlul național, de trei ori Cupa României, o Supercupa României și finalist al Cupei Campionilor Europeni (1988-1989), toate în tricoul Stelei București. De asemenea, acesta a fost desemnat „Gheata de Aur” a României în sezonul 1992-1993.

Pentru o scurtă perioadă, fostul atacant a încercat și o carieră de impresar, dar după aproximativ un an de zile a renunțat la această meserie pentru a o prelua pe Oțelul Galați.

În martie 2008, Ilie Dumitrescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la campionatele europene și mondiale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.

În ultimii ani, fostul atacant cu 20 de goluri în 62 de apariții pentru Naționala României este analist sportiv pentru postul de televiziune Digi Sport.


Citește și: Primele reacții oficiale ale grupului format în jurul lui Simion Apreutese. Ce spun cei patru oameni de afaceri despre eventuala preluare a clubului UTA


Astfel, în urmă cu puțin timp, Ilie Dumitrescu a făcut public faptul că Simion Apreutese i-a propus o funcție în cadrul clubului UTA, dacă preluarea clubului reușește, iar fostul mare atacant spune că este hotărât să facă parte din noul proiect de la Arad.

„Am fost invitat de Simion Apreutese la meciul Sepsi – UTA. Există posibilitatea ca dânsul să fie implicat acolo, mi s-a propus o funcție în club. Este un club de tradiție, un club important în fotbalul românesc. Prima dată e extrem de important ca domnul Simion să se implice în viața clubului. Dacă nu se va implica, nu am ce să… Dacă se va implica, sunt hotărât! Deocamdată, funcția nu s-a stabilit. Important e să fac parte din proiectul ăsta. Și Consiliul Județean, și Primăria trebuie să susțină echipa, pentru că e echipa orașului până la urmă. Îmi place ideea, îmi place proiectul și va fi un proiect destul de serios”, a declarat Ilie Dumirescu în cadrul emisiunii Fotbal Club de la Digi Sport.

Vezi și declarația video a lui Ilie Dumitrescu cu un singur click aici: digisport.ro.

Foto: Ilie Dumitrescu, alături de Simion Apreutese, la partida Sepsi-UTA.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.