Ies la iveală noi discuții dintre Meszar și grupul NextGen. Cum îi trimitea acesta pe investitori să negocieze cu Falcă și Bîlcea | DOVEZI+VIDEO

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Începem prin a vă reaminti faptul că miercuri, în direct la Digi Sport, în emisiunea „Liga Digi Sport”, Alexandru Meszar a intrat telefonic în direct și, după o discuție despre starea de sănătate a lui Mircea Rednic, omul care controlează UTA fără nicio funcție de conducere în club a luat-o rău pe „arătură” și a mințit fără pic de rușine. Jurnaliștii prezenți în emisiune l-au întrebat pe Meszar, printre altele, ce s-a întâmplat cu negocierile duse cu grupul de investitori, dar și despre decizia de a nu acorda acreditări la partidele Bătrânei Doamne mai multor jurnaliști din Arad, printre care și doi componenți ai redacției noastre.

Despre interzicerea jurnaliștilor, inițial a bătut câmpii, vorbind despre „jurnaliști din Suceava”, apoi despre numărul limitat de locuri la masa presei, ca în final, după ce jurnaliștii din studio, care cunoșteau destul de bine cazul, au insistat, Meszar a recunoscut că, de fapt, decizia de a interzice jurnaliștii la „masa presei” a venit ca urmare a ceea ce s-a scris despre el.

Mai departe, în ceea ce privește partea de negocieri cu grupul de investitori, deși ne-am obișnuit ca Alexandru Meszar să mintă, trebuie să mărturisim că nu ne-am fi așteptat ca acesta să mintă în direct la TV, mai ales pe un subiect care poate fi demonstrat extrem de ușor. Mai exact, acesta le-a spus celor din studio și tuturor celor care au urmărit emisiunea, că n-a fost vorba despre negocieri și că n-a existat nicio ofertă concretă.

Meszar, contrazis în primă fază de Cătălin Juncan

La câteva ore de la delirul lui Alexandru Meszar, de această dată în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, tot de la Digi Sport, în direct prin telefon a intrat Cătălin Juncan, cel care, alături de Simion Apreutese, Rudi Vizental și Marius Grada, urmau să preia clubul UTA.


Citește și: La un an de la infamul comunicat, Meszar își neagă propriile afirmații. Replică pe măsură din partea grupului Next Gen


„Am aflat și eu astăzi că domnul Meszar a dat această declarație și am rămas șocat. În 13 iunie anul trecut, domnul Meszar a acceptat oferta noastră. Avem și în scris. După acest mesaj, domnul Meszar ne-a sugerat să primim și acceptul din partea politicului. Se referea la domnii din administrația locală. Primăria, la ora actuală, finanțează o parte din bugetul clubului. Când aveam negocierile, ne-a spus față în față, cu fostul primar, ce trebuie să facem, cum trebuie să facem. Noi patru suntem oameni de business, care n-am făcut afaceri cu statul. Noi am mers să vedem despre ce este vorba. Fostul primar a început să-mi explice cum a format el echipa, că a fost falimentată acum opt-zece ani. Ne-a spus că, dacă noi preluăm clubul, trebuie să acceptăm și un număr de oameni în consiliul de administrație care sunt din autoritatea locală. Noi, când am făcut acest proiect și i l-am prezentat domnului Meszar, am făcut ca în primii doi ani să rămână un ONG și apoi să facem societate pe acțiuni. Cum să băgăm banii noștri și să acceptăm acționari care nu vin cu bani în club? Fiind pe societate pe acțiuni, nu mai depindeam de autoritatea locală. Domnul Meszar nu deține nicio funcție oficială în cadrul clubului. Este funcționar public, nu deține absolut nicio funcție oficială în cadrul clubului. Noi chiar am vrut să preluăm clubul. Suntem toți arădeni, crescuți cu UTA în sânge”, a spus Cătălin Juncan, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Același Meszar, contrazis de propriile-i cuvinte

Ei bine, nu doar că, prin negarea existenței unor negocieri și a unei oferte concrete din partea grupului de investitori NextGen, Meszar a jignit inteligența oricui a urmărit câtuși de puțin acest subiect în ultimul an și jumătate, nu doar că acesta a fost contrazis de Cătălin Juncan, ci pur și simplu, prin minciunile sale, Alexandru Meszar se contrazice pe sine.

Reamintim că, pe 16 mai 2022, Alexandru Meszar se afla în studioul emisiunii „Glasul Tribunei”, de la TV Arad, moderată pe atunci chiar de către colegul nostru, Giuliano Junc. Ei bine, atunci, printre altele, colegul nostru îl întreba pe Meszar despre negocierile cu investitorii. Trebuie spus că emisiunea avusese loc cu exact o lună înainte ca același Meszar să iasă cu acel comunicat de presă infam, prin care anunța că negocierile au căzut. Înainte să redăm exact ce zicea Meszar pe 16 mai 2022, nu putem să nu vedem ironia din toată această poveste și să ne întrebăm: ce negocieri au căzut, dacă ele n-au existat? Dar, evident că oferta a existat, la fel și negocierile și la fel de evident este și faptul că se ajunsese ca, pe 13 iunie să se fi bătut palma între Meszar și investitori, urmând ca, pe 15, să se semneze documentele. Numai că, pe 15 iunie, cu o oră înainte de întâlnirea programată pentru parafarea înțelegerii, Meszar i-a anunțat pe cei patru investitori, printr-un simplu sms, că totul a căzut, apoi și-a închis telefonul, iar după o jumătate de oră a dat acel comunicat de presă pe site-ul clubului.

Revenind la declarațiile lui Meszar despre investitori și negocieri, iată ce spunea acesta pe 16 mai 2022: „Există de ceva vreme discuții avansate cu posibilii viitori parteneri-asociați. În primă fază trebuie știut că aceste persoane sunt arădeni, au afaceri și în Arad, sunt foarte inimoși, serioși, iubesc fenomenul fotbal și iubesc UTA. Și au rezultate foarte bune în domeniile lor de activitate”.

Dar nu trebuie să ne credeți pe cuvânt că Alexandru Meszar a făcut aceste declarații, fiindcă vă lăsăm aici chiar acea parte din emisiune:

Mai mult, în aceeași intervenție televizată, Cătălin Juncan a mai făcut o afirmație pe care noi o cunoșteam deja, lucruri pe care noi le-am mai spus de fiecare dată când am avut ocazia, însă pe care foarte mulți dintre suporteri n-au vrut să le creadă. Poate că nu le-au crezut nici măcar atunci când le-a spus unul dintre oamenii care și-au dorit și își doresc în continuare să investească la UTA. Dar poate le cred atunci când vor citi următoarele mesaje pe care chiar Alexandru Meszar le-a scris cu mâna lui pe grupul de WhatsApp în care se aflau el, cei din grupul NextGen și fotstul președinte al Suporter Club UTA, Dan Proca (Dani, după cum i se adresa chiar Meszar într-unul din mesaje).

„Acesta este actul întocmit și ulterior modificat împreună cu Dani (Proca) și Cătălin (Juncan). Sunt de acord cu toate punctele ce mă privesc pe mine, pe Atletico și pe Intersport, în afară de punctul 6. Nu mă pot angaja la o treabă, fără să cunosc detaliile, rolul, responsabilitățile etc. Iar vis-a-vis de organizare (membri asociați și comitet director), decizia nu e la mine. Mă bucuram să clarificați dvs. acest aspect direct cu Consiliul Local și să nu fiu eu la mijloc. La solicitarea dvs. și cu acordul dvs. am trimis actul celor cu care ați mai discutat pe acest subiect”, le transmitea Meszar celor din grupul de investitori anul trecut.

Vom „traduce” puțin discuția, pentru cei care poate nu au înțeles contextul. „Actul întocmit” este un memorandum de preluare a clubului de către investitori. Practic, aceste mesaje dovedesc cât se poate de clar că se ajunsese la o înțelegere între Meszar și investitori. Numai că, așa cum puteți vedea spre finalul mesajului, problema era la cei „cu care ați mai discutat pe acest subiect”, adică politicienii, care nu voiau nicicum să lase UTA pe mâinile investitorilor, decât dacă aceștia acceptau ca în club să intre un număr de 3 politruci. Un fel de „acceptăm banii voștri în club, dar vrem ca noi să-i controlăm”. În ceea ce privește „punctul 6” din Memorandum, cel la care face Meszar referire în mesaje, acesta presupunea rămânerea lui în club încă o perioadă, cel puțin până se făcea tranziția de la fosta conducere la noua conducere. Însă și de acolo vedem că Meszar nu prea voia să mai rămână, ci să lase să se spargă în capul investitorilor orice eventuală „bubă” apărută din urmă.

Mai departe, în cel de-al doilea mesaj de mai jos, se vede cât se poate de clar cum același Alexandru Meszar îi trimite pe investitori să discute cu politicul: „Domnul Falcă e în Turcia, vine doar săptămâna viitoare, sâmbătă. L-a delegat pe domnul Bîlcea să-l reprezinte. Mâine dimineață, la ce oră doriți?”.

Practic, Meszar arată prin acele mesaje cât se poate de clar că el este un trepăduș al lui Gheorghe Falcă. La fel și Sergiu Bîlcea, delegat de Falcă în acea speță să discute cu investitorii sau reprezentanții acestora. Cunoaștem foarte bine momentul acelor discuții, dar și subiectul lor. Se întâmpla anul trecut, la Consiliul Județean Arad, unde doi reprezentanți ai grupului NextGen s-au dus să vadă ce e de discutat cu Sergiu Bîlcea. Bîlcea se afla în biroul lui Răzvan Cadar, vicepreședinte al CJ Arad și președinte al Asociației Județene de Fotbal Arad. Din ce știm noi, atunci a fost momentul în care Bîlcea a transmis doleanțele politicului, anume prezența în club a trei reprezentanți ai „administrației locale”, asta în condițiile în care, nici Falcă, nici Bîlcea, nu făceau și nu fac nici acum parte din administrația locală, ci doar controlează o mulțime de politruci proptiți în funcții cheie din administrație.

Așadar, cu siguranță mai sunt multe de spus pe aceste subiecte și, tot cu siguranță, vom mai reveni asupra lor, pe cât posibil cu alte informații mai puțin cunoscute publicului larg. Până atunci însă, vă lăsăm și pe dumneavoastră să vă formați propriile opinii, dar și să vedeți cu ochii dvs. mesajele la care facem referire.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.