vineri, 19 iulie, 2024

ICIM-ul învinge cu mari emoții la Târgoviște!

Distribuie articolul

Fetele lui Miroslav Popov au obținut cu greu victoria în partida de ieri din deplasare cu CSM Târgoviște (scor final 59-62), la capătul unui meci pe care și l-au făcut singure greu. Echipa noastră a dominat prima repriză, câștigând primele două sferturi și intrând la pauză cu un avantaj de 12 puncte. Sfertul trei însă a fost dezastruos, fiind pierdut de echipa noastră cu 8-25 iar cu 10 minute înainte de final gazdele aveau avantaj și prima șansă la victorie în condițiile în care evoluau pe teren propriu.

În sfertul 4 s-a mars cap la cap și în ultimele două minute s-a intrat cu scorul de 57-56 pentru gazde. Andie Easley reușește însă o aruncare de 3 puncte care balansează diferența în favoarea echipei noastre. Urmează câteva zeci de secunde confuze și dramatice. Carla Popescu ratează de la linia de 3 și ICIM-ul are șansa de a „ucide“ meciul însă Nicoleta Mititelu ratează ambele aruncări libere pe care le-a câștigat. Din fericire și gazdele ratează pe atacul următor prin Chivu. Se cere time-out și la reluare Vitulova recuperează o minge și Voica-Nagy marchează ducând scorul la 57-61 cu 30 secunde înainte de final. Vîrjoghe e faultată, transformă ambele aruncări dar formația noastră are avantaj și atac. Charles o faultează pe compatrioata sa Easley, aceasta transformă doar una dintre aruncările libere și Târgoviște mai are șansa de a încerca imposibilul în cele 4 secunde rămase. Carla Popescu aruncă de la distanță dar minunea nu se întâmplă și echipa noastră câștigă partida.

Cea mai bună jucătoare a meciului a fost Andie Easley, cu 25 de puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive. Americanca a reușit nu mai puțin de 7 aruncări reușite de la 3 puncte din 10 încercări, lucru care reprezintă un progres față de meciurile trecute în care în ciuda tentativelor repetate de la linia de 3, procentajele sale nu erau deloc impresionante. Tereza Vitulova și Taylor Murray, cu 12 puncte fiecare (cehoaica având și 6 recuperări) au avut și ele o contribuție importantă la victorie. De la gazde cea mai bună marcatoare a fost Juliunn Redmond cu 22 de puncte. Fosta jucătoare a Aradului, Anamaria Vîrjoghe s-a remarcat și ea cu un double-double (10 puncte, 10 recuperări)

CSM Târgoviște – FCC UAV ICIM Arad 59-62 (14-19, 9-16, 25-8, 11-19)
Târgoviște: Redmond 22, Chivu 13 (1×3), Vîrjoghe 10, Keltos 9 (1×3), Popescu 3, Charles 2. A mai jucat: Ivan. Pe bancă: Munteanu, Zane, Badi, Istrătescu, Păușan. Antrenor: Cătălin Tănase.
Arad: Easley 25 (7×3), Vitulova 12 (2×3), Murray 12 (2×3), Ghiță 6, Voica Nagy 5, Cucu 2. A mai jucat: Mititelu. Pe bancă: Fleșer, Negru, Ciotir, Biszak. Antrenor: Miroslav Popov
Arbitri: Alexandru Sandu, Ștefan Atomulese, Vlad Sandu. Comisar: Bogdan Bădilă

În celelalte meciuri ale etapei:
CSU Olimpia Brașov – Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 66-103
CSM Constanța – CSM Târgu Mureș 66-24
Rapid – Universitatea Cluj amânat

După 11 etape formația arădeană se află pe locul 2 cu 19 puncte, unul mai puțin decât Sepsi și unul în plus față de CSM Constanța. Ambele echipe amintite au însă meciuri restante: Sepsi un joc iar Constanța două.

Următorul meci al echipei noastre este programat pe 17 februarie, când ICIM-ul va întâlni pe teren propriu pe Olimpia Brașov.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți