ICIM a pierdut prima manșă dar a rămas în lupta pentru calificare

Sursă imagine: baschetarad.ro

Sport

Scris de Giuliano Junc

Peste 700 de spectatori au fost aseară la Sala Sporturilor „Victoria“ pentru a asista la partida dintre FCC UAV ICIM Arad și CSM CSU Constanța, din prima manșă a turului 1 din Cupa României. Cu toții erau curioși să vadă cum „se mișcă“ noua echipă a Aradului, dat fiind că față de sezonul trecut are o componență radical schimbată, dar și dornici să asiste la o partidă ce se anunța echilibrată și spectaculoasă, ținând cont că se întâlneau două dintre cele mai bune echipe ale campionatului, care în campionatul trecut și-au și disputat una dintre semifinalele ligii feminine.  

Și, în parte așteptările le-au fost întrunite. Meciul a fost unul bun, echipa favorită a avut o prestația onorabilă în condițiile în care echipa din Constanța a fost favorită, însă din păcate rezultatul final, 71-74, i-a dezamăgit. Ce-i drept, ținând cont că acesta a fost doar turul confruntării, deznodământul meciului nu e unul dramatic. Chiar dacă în retur Constanța va avea avantajul terenului, diferența de 3 puncte este practic insignifiantă, astfel că echipa noastră rămâne în luptă cu șanse reale de calificare. 

Echipa noastră a început meciul avântat, a condus cu 6-0 și 8-3 dar oaspetele au intrat repede și ele în joc reușind să preia conducerea la 8-9 și să nu o mai cedeze până la finalul primului sfert, care s-a încheiat cu scorul de 17-18. Fetele lui Miroslav Popov au început din nou mai bine sfertul 2 și de data aceasta au reușit să păstreze conducerea ostilităților până aproape de pauza mare. În minutul 19 și 12 secunde s-a făcut însă 33-33, Mărginean a reușit o aruncare de 3 puncte iar Constanța a intrat în avantaj la jumătatea meciului.  

Din păcate în partea a doua a partidei, echipa oaspete a condus în permanență, meritul galben-albastrelor fiind acela că s-au ținut aproape de adversar, care nu a reușit în niciun moment să treacă peste pragul psihologic de 10 puncte diferență pe tabelă. Echipa noastră a fost aproape să dea lovitura pe final. În minutul 38 și 17 secunde, americanca Easley reușește o aruncare de trei puncte și ICIM-ul se apropie la doar un punct. Urmează o serie de ratări a ambelor echipe, care cresc tensiunea în sală până la paroxism dar până la urmă Constanța va fi echipa care va înscrie prin Ioana Ghizilă care va transforma două aruncări libere. Cu 15 secunde înainte de final Easley încearcă un nou coș de trei puncte, care ar fi adus egalitatea pe tabelă, însă ratează și meciul se încheie cu victoria Constanței.  

Cea mai bună jucătoare a echipei noastre a fost Tereza Vitulova (foto), autoare a unui double-double cu 27 de puncte și 10 recuperări. Andie Easley s-a remarcat și ea cu 16 puncte marcate, dintre care 9 de la linia de 3 puncte, iar cele mai multe pase decisive le-a dat Boglarka Biszak, 4. De punctat și faptul că Miroslav Popov nu s-a putut baza pe Andreona Keys, cealaltă jucătoare americancă din lotul nostru fiind indisponibilă timp de câteva săptămâni din cauza unei accidentări. În schimb, la echipa noastră a evoluat și cea mai nouă achiziție, Milica Mitrovic, o sârboaică ce evoluează pe postul de fundaș. Aradul a profitat de retragerea din campionat a celor de la KSE Târgu Secuiesc și a reușit legitimarea rapidă a jucătoarei de 30 de ani. 

La echipa oaspete, cea mai bună jucătoare a fost americanca Kristina Higgins, cu 15 puncte marcate și 8 recuperări.  

 

FCC UAV ICIM Arad – CSM CSU Constanța 71-74 (17-18, 16-18, 18-21, 20-17) 

Arad: Vitulova 27 (2×3), Easley 16 (3×3), Biszak 8 (2×3), Cucu 6, Mititelu 5 (1×3), Ghiță 5 (1×3), Voica Nagy 4. Au mai jucat: Mitrovic, Ciotir. Pe bancă: Fleșer, Valea, Hadzovic. Antrenor: Miroslav Popov 

Constanța: Higgins 15, Ghizilă 13 (2×3), Zivkovic 12 (1×3), Godri Păru 11 (1×3), Mărginean 10 (2×3), Croitoru 5 (1×3), Podar 3 (1×3), Koizar 3, Irimia 2. Au mai jucat: B. Fota, Orban. Pe banca D. Fota. Antrenor: Alexandru Olteanu 

Arbitri: Ioana Drăgoi (Timișoara), Tudor Crișan (Cluj), Zsolt Csiki (Târgu Mureș) 

Comisar: Adriana Pricop (Satu Mare) 

 

În celelalte meciuri ale turului 1 din Cupa României, s-au înregistrat următoarele rezultate:

CSM Târgoviște – CSM Alexandria 60-45
Sepsi Sfântu Gheorghe – Rapid 105-55
Agronomia București – Olimpia București 72-58
Universitatea Cluj – Olimpia Brașov se dispută pe 3 octombrie

Partidele retur vor avea loc sâmbătă 7 octombrie.  

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.