duminică, 21 iulie, 2024

Iarba verde și peluza plină de acasă! UTA o învinge pe Sepsi după un meci nebun!

Distribuie articolul

După 4 luni în care nu și-au văzut echipa, suporterii UTA-ei au creat o atmosferă fantastică și și-au împins echipa spre victorie pompând energie în mintea și picioarele jucătorilor noștri. Pe o suprafață de joc nouă și impecabilă, cele două echipe au oferit un spectacol excepțional fanilor neutri. A fost un meci cu trei goluri, foarte multe ocazii și faze de poartă, intentistate, decizii la limită luate de arbitrajul video și dramatism pe final. Iar pentru noi, faptul că s-a încheiat cu un deznodământ fericit a făcut ca după-amiaza să fie perfectă.

UTA a făcut multe lucruri bune astăzi, cel mai important fiind acela că a lăsat ca energia venită din tribune să le dicteze ritmul și agresivitatea. La nivel de combativitate Bătrâna Doamnă a fost în meciul cu Sepsi la ani lumină de ceea ce a arătat acum câteva zile pe Arena Națională în fața celor de la FCSB. Jucătorii lui Rednic au fost organizați, disciplinați și arțăgoși pe faza defensivă și curajoși pe cea ofensivă, atribute care au scos în evidență ziua mai slabă a oaspeților care au părut o palidă umbră a echipei care spulbera Iașul la primul meci din 2024. Sepsi a avut 30 de minute în prima repriză în care a dominat teritorial dar nu a reușit să fie foarte periculoasă iar după ce s-a trezit în dezavantaj s-a clătinat iar după golul 2 s-a prăbușit aproape total. Reintrată în meci contrar cursului jocului după eroarea lui Conte, echipa lui Storck a dominat la fel de steril finalul de meci.

Sigur, la fel se poate spune și despre UTA că a deschis scorul norocos și contrar cursului jocului. Doar că meritul băieților noștri este acela că au gestionat excelent momentul bun atât după primul cât și de după al doilea gol când, nu doar că nu s-au retras în defensivă ci chiar au încercat să lovească decisiv un adversar care se clătina din picioare. Semnalul de retragere a venit nu din teren ci de pe bancă, atunci când Rednic a decis să-l schimbe pe Fabry cu Stolnik, schimbare care a fost practic o invitație pentru Sepsi să vină peste noi. Din fericire oaspeții au reușit doar să reducă din avantaj nu să și egaleze.

Un mare merit pentru victorie îl are chiar un jucător care după „standardele“ lui Mircea Rednic n-ar mai fi trebuit să fie la Arad. Contestat de antrenor pe motiv de „are aceeași față tot timpul“, Danylo Kucher a avut câteva intervenții excelente dintre care două cruciale, pentru că au venit la 0-0 și la 2-1 în prelungiri. De asemenea Micovschi și Fabry au făcut un meci excelent. La fel și Rednic poate clama cu argumente momentul lui de inspirație, acela de a-l fi trimis pe Rodrigues pe postul de fundaș stânga, portughezul reușind să marcheze golul 2 la o fază care l-ar face invidios și pe titularul postului, Aly Abeid.

În concluzie o victorie reconfortantă și mai ales foarte importantă pentru clasament, venită însă în mare măsură pe fondul entuziasmului născut din reîntoarcerea pe propria arenă. Pentru ca UTA să mențină trendul ascendent e nevoie însă de calm, stabilitate, echilibru, lucuri care trebuie să înceapă să vină de la antrenor.

UTA vs SEPSI OSK 2-1 (1-0)

Superliga 2023-2024, Sezon regular, Etapa 23
Sâmbătă 27 ianuarie, ora 14:00
Arad, Arena „Francisc Neuman“

Au marcat: Omondi (35), Rodrigues (51) / Ștefănescu (81-pen)
Cartonașe galbene: Rodrigues / Ștefănescu, R. Varga, Debeljuh, Păun, Ninaj

UTA: Kucher – Rodrigues, Conte, Benga (cpt), Căpușă – Mihai (61. Pop), Freitas – Micovschi (90+4 Ofosu), Fabry (70. Stolnik), Omondi (61. Lopez) – Luckassen (90+4. Cooper). Rezerve: Lungu – Iurasciuc, Trif, David, Stanciu, Morar. Antrenor: Mircea Rednic

Sepsi: Ro. Niczuly (cpt) – Oteliță (77. Popșa_, Kecskes (66. Ninaj), Ciobotariu, Ștefan – Rodriguez (66. Safranko) – Ștefănescu, Păun, Matei (66. Kallaku), R. Varga (46. K. Varga) – Debeljuh. Rezerve: Moldovan, Ra. Niczuly – Bălașa, Popșa, Aganovic, I. Gheorghe, Rondon. Antrenor: Bernd Storck

Arbitru central: Florin Andrei (Târgu Mureș)
Asistent 1: Alexandru Cerei (Cluj)
Asistent 2: Mihăiță Necula (București)
Oficial 4: Marius Omuț (Satu Mare)
Arbitru VAR: Sorin Costreie (Voluntari)
Asistent VAR: Tunyogi Ferencz (Zalău)
Observator arbitraj (FRF): Nicolae Grigorescu (Timișoara)
Observator organizare joc (LPF): Octavian Goga (Brașov)

Distribuie articolul

4 COMENTARII

  1. Sepsi a venit peste noi pentru ca Rares Pop si Cooper n-au tinut nicio minge in fata, toate le-au pierdut si le-au tratat superficial, geniule!
    Stii sa bati trei „duble” pe picior? :))))

  2. ce interventii? ‘interventiile’ lui Kucher sunt exact ca si ‘interventiile’ lui Moldovan…. daca adversarul da cu mingea in tine inseamna ca tu esti bun? nu e adversarul slab?… nu spun ca mai bine ramanea Balauru in locul lui(doamne fereste- ala nu e bun nici in liga Q), dar nici nu incepeti sa il ridicati in slavi…

  3. in rest, tin sa felicit echipa, o victorie meritata. se vede de pe luna diferenta de atitudine fata de meciul trecut(vs. SC Fotbal Club FCSB SA)…Rares a cam scartait dar sa speram ca isi revine….Hai UTA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți