Handifirmele noastre

Opinii

Scris de Arpi Nistor

Săptămâna trecută Aradul și-a trecut în palmares două (ne)realizări.

Prima: Wc-ul Handicapaților.

Aici nici nu aș da vina pe constructor (nu, nu mi-a cumpărat bere), căci principalul vinovat este cel care recepționează așa o lucrare.

Dar de unde pretenții de la persoane luate de la coada vacii, tăvălite un pic prin uzinele noastre de diplome și făcut pe viteză un „Master În Lucrări Făcute din Bani Publici” (MILF BP) apoi aruncate în birouri pe tot felul de posturi inventate cu dedicație pt MILFe.

Și atunci ne trezim cu asta sau ăsta, pentru care wc-ul este căcăstoare sau budă, întâlnind în timpul inspecției o tăbliță cu: „Grup Sanitar Handicapați”.

Își notează repede în carnețel: „Deci la budăi âi puate zice și Grup Satinar” (da, stă prost și la capitolul copiat), cât despre handicapați… sunt handicapați și în mintea MILFei este inimaginabil să existe un cuvânt mai potrivit pentru persoanele cu nevoi speciale, deci nu îi rămâne decât să bifeze în agendă: „Budă✅”.

A doua (ne)realizare: Drumul Cuiedului.

Aici asfaltatorii (Să trăiți, Domni din Servicii!) ne-au tras un asfalt de putem zice către pișatul boului că-i linie dreaptă, dacă e să-l comparăm cu linia celor de la DSE Consulting.

Apoi, prinși cu rața-n gură, ies cu duma asta:

„S-a întâmplat în timpul așternerii asfaltului o defecțiune tehnică la șenila dreaptă a finisorului . În acest sens am decis sa lățim banda, ca în urma tăierii marginilor să fie în aliniament. S-a și realizat, în aceeași seară, turnarea”.

De parcă asfaltatorul dse-ist e Soldatul Sovietic, căruia i s-a terminat muniția, calcă pe o mină și îi zboară piciorul, iar bravul soldat își ridică piciorul sângerând și-l folosește pe post de măciucă.

Așa și ăștia ai noștri, care sunt capabili să toarne și într-o singură șenilă. Cinste lor, cinste lor, cinste asfaltatorilor! ❤️

Apoi ne mai și scot ochii cu asta:

„Asfaltul este conform cerințelor tehnice BAD 22,4 , are grosimile cerute prin caietele de sarcini (chiar și foarte multe Depășiri), inclusiv lățimea. Nu se încadrează la probleme de execuție ale drumului, doar ca a aratat urât estetic pentru câteva ore. Asfaltul pierdut în procedeul de tăiere este în sarcina noastră” (Atașez și foto cu felul în care se pute executa o tăiere în linie dreaptă).

Deci să fiți mulțumiți, măi sărakilor, că noi ne-am rupt lingurițe întregi de caviar de la gură, doar ca să vă facem un BAD 22,4, DA.

Așa lucrăm noi, urât estetic, dar pe bani frumoși!

Mulțumim!

Și… Da.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.