Grupul Vouă pe scena Teatrului de Vară Ethos la Centrul Cultural Județean Arad

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Cultură Știri Arad

Scris de T.F.

Stagiunea din această vară de la Teatrul de Vară Ethos se apropie încet, încet de sfârșit. După “Terapie prin Râs” cu trupa “Vouă” vom mai urmări doar două spectacole pe scena din curtea Centrului Cultural Județean Arad de pe strada Barițiu. În regia lui Adrian Fetecău am văzut la “lucru” pe Jean Lemne, Andrei Necula, Vlad Jipa, Florin Nan, Ovidiu Mihăilescu, Dan Caramihai și Adrian Fetecău, membrii trupei “Vouă”.

Ca de obicei la ultimele reprezentații, de fapt la toate spectacolele din această stagiune, curtea Centrului Cultural Județean Arad s-a dovedit neîncăpătoare. Chiar dacă locația este relativ cochetă și discretă, face notă discordantă doar clădirea din spate – chiar dacă mascată de bannerul de acolo – credem că ar trebui luată în calcul o altă locație în anul viitor. Spunem acest lucru având în vedere numărul foarte mare de amatori de astfel de spectacole în aer liber.

Grupul de umor Vouă a fost înființat în 1982 de Adrian Fetecău și un grup de studenți de la Institutul Politehnic București. Inițial grupul Vouă a fost coordonat de Adrian Fetecău, Gelu Ocnaru și Șerban Drăgușanu. Până în 1988 au susținut peste 500 de spectacole pe diverse scene din România. Grupul Vouă a fost prima trupă de umor care a apărut la Televiziunea Română după Revoluția din 1989. În decursul timpului componența grupului Vouă a suferit modificări substanțiale.

Cu un stil unic în peisajul umoristic din România, care îmbină momente de umor muzică și poezie, grupul Vouă a susținut foarte multe spectacole în aproape toate orașele mari din România. A participat la numeroase festivaluri de umor, la zilele unor orașe și au avut multe reprezentații și în centrele studențești din țară, printre care, Iași, Timișoara, București, Craiova, Cluj sau alte locații. Recent grupul Vouă a fost prezent și la Festivalul Berii de la Arad.

Inima grupului este Adrian Fetecău. Acesta este comentator sportiv și fondator al celui mai longeviv grup umoristic din Romania, Grupul Vouă. El este tatăl campioanei naționale la tenis Irina Fetecău. Din aprilie 1992, el s-a angajat la Radio România ca redactor la Redacția Sport, unde, în timp, a comentat, în special, box, dar și fotbal, tenis, lupte, haltere. În 2001, cu prilejul împlinirii a 75 de ani a Federației Române de Box, a scris „Istoria boxului românesc”. El este și autorul cărții „Tenis. Sportul inventat de diavol”.

Timp de două ore spectatorii au fost la unison cu muzica și glumele grupului Vouă, a fost o atmosferă extrem de animată membrii formației antrenând participanții cu muzica și glumele lor.

Adrian Fetecău a fost foarte amabil și a oferit pentru Arad Obiectiv un scurt interviu.

După atâția ani de scenă și umor, de grup Vouă, cum stau românii cu umorul?  -“Românii au depășit multe momente dificile cu ajutorul umorului. Nu putem spune că România nu mai are parte de momente dificile, după pandemie acum a apărut și războiul în apropiere. Cred că acum poporul român are nevoie mai mult ca oricând să râdă și noi încercăm, prin spectacolul nostru, să venim în întâmpinarea dorințelor lor și să le prezentăm un spectacol muzical-umoristic în care parodiile se întrepătrund cu momentele de umor și teatrale de calitate.

Mai puteți duce trupa Vouă mai departe? Aveți mulți ani de când sunteți animatorul și conducătorul grupului Vouă? -“Trupa mă ține tânăr, chiar dacă am depășit patru decenii de activitate. Atunci când nu o să mai fim mulțumiți, încântați de reacția publicului, atunci vom face un pas în spate. Atâta timp cât spectacolul nostru prinde, atenție, fără vulgarități și accente politice, atunci trebuie să mergem mai departe”.

Pentru a câte-a oară sunteți la Arad cu un spectacol cu grupul Vouă?  -“Am fost acum o lună, am fost și anul trecut la Festivalul Berii, dar a fost un alt tip de spectacol. Am mai fost în mod cert la Palatul Cultural, în toamna anului 1990. În general, fără să flatez publicul de aici, față de noi regățenii este un alt gen de public. Este un public deștept, atent și civilizat, un public care apreciază umorul de calitate și de fiecare dată când am avut spectacol în zonă am fost super încântat de reacția spectatorilor.”

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.