Gata vara, gata și cu Europa. Superliga din nou fără echipe în competițiile continentale

Sursă imagine: facebook/farulconstanta

Sport

Scris de Giuliano Junc

Aseară au avut loc meciurile retur din cadrul play-off-ului Europa Conference League. Din păcate niciuna dintre cele două echipe din România aflate în competiție nu a reușit să pătrundă în faza grupelor. Astfel 1 septembrie, data la care simbolic începe toamna, găsește campionatul României fără echipe în competițiile continentale.

Sepsi OSK venea după 2-2 pe teren propriu cu norvegienii de la Bodø/Glimt și părea că diferența de valoare în favoarea vikingilor le va oferi acestora o calificare facilă în condițiile în care gazdele aveau, după doar jumătate de oră, avantaj de două goluri pe tabelă. Covăsnenii însă au lovit înainte și imediat după pauză, prin Alimi și Varga, reușind apoi să ducă meciul în prelungiri. Pellegrino a înscris însă din penalty în minutul 100 și nordicii s-au calificat mai departe, nu înainte ca în prelungirile prelungirilor Ștefănescu să fie eliminat după ce a primit al doilea cartonaș galben.

Farul în schimb era favorită la calificare după 2-1 cu HJK Helsinki doar că în retur gazdele au marcat de trei ori, una dintre reușite fiind anulată. Chiar și așa, dubla semnată de Radulovici în minutele 20 și 70 a fost suficientă pentru a-i trimite pe finlandezi în grupe și a o lăsa pe echipa lui Hagi să se concentreze pe luptele interne din campionat.

Dacă în ceea ce o privește pe Sepsi, până la un punct putem respecta ambiția cu care a luptat în fiecare tur împotriva unor adversari superiori valoric și faptul că „a murit frumos”, experiența „europeană” a campioanei României este cât se poate de relevantă pentru starea fotbalului românesc. În decurs de aproximativ o lună, echipa care ar fi trebuit să fie port drapelul fotbalului românesc în virtutea statutului de campioană, a fost eliminată de campioana Moldovei și apoi de cea a Finlandei, unele dintre puținele țări față de care aveam impresia că suntem la un nivel fotbalistic superior. Din păcate fotbalul românesc este în continuare în cădere liberă și anual lista țărilor care reușesc să ne depășească se îngroașă. În acest timp FRF ne anunță cu mândrie încheierea unui parteneriat strategic cu cel mai mare distribuitor de banane. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.