miercuri, 19 iunie, 2024

Futsal: Șoimii, neînvinși la ultima apariție în Liga 1

Distribuie articolul

Șoimii Șimand și-a luat rămas bun de la prima ligă de futsal cu un rezultat de egalitate obținut în deplasare împotriva Luceafărului Buzău, acesta fiind de fapt primul punct obținut de echipa arădeană în Play-Out.

Meciul, care a avut o spectaculoasă evoluție a scorului, a avut loc aseară în sala „Vasile Ștefan“ din Râmnicu Sărat și s-a încheiat cu scorul de 9-9 (4-2 la pauză). Gazdele au deschis scorul în minutul 9 prin Lungoci și l-au majorat 2 minute mai târziu prin Bobe însă imediat după reluarea meciului Micula a redus din handicap pentru echipa noastră. A urmat apoi un dialog de la distanță până la finalul primei reprize: 3-1 (Cazan, min. 12), 3-2 (Găleancu, min. 14), 4-2 (Ivan, min. 19). Gazdele se desprind imediat după pauză, prin două goluri marcate de Cazan și Lungoci, în minutuele 21 respectiv 22 și părea că soarta meciului este pecetluită. Șoimii nu sunt însă de acord și punctează de 3 pri consecutiv prin Tomuța (min. 23), Mărcuș (min.25) și din nou Tomuța (min. 26). Amfitrionii primesc o gură de oxigen în min.28 de la Ivan dar Tomuța reușește să egaleze la 7 prin golurile marcate în minutele 29 și 32. Danciu readuce Luceafărul în avantaj în min.34 dar oaspeții sunt dezlănțuiți iar antrenorul jucător Daniel Mărcuș marchează în minutele 36 și 38 și își aduce pentru prima dată echipa în avantaj. Șoimii trebuiau să reziste mai puțin de două minute pentru o frumoasă victorie dar nu vor reuși să obțină decât o remiză deoarece Micula a egalat în minutul 39.

La fluierul arbitrului Ovidiu Luca (Piatra Neamț), secondat de Andrei Hornet (Brăila) și Robert Ciorbea (Sânpetru), s-au aliniat la start următoarele formule:
Luceafărul: Goicea – Ignat, Danciu, Bobe (cpt), Iacob. Rezerve: Cazan, Lungoci, Coman, Rotaru, Ivan, Mălâia. Delegat: Iulian Trăsnea.
Șoimii: Stejar – Găleancu, Tomuța (cpt), Mărcuș, Micula. Rezerve: Buruiană, Balabab, Trif, Neagu, Onița. Antrenori: Daniel Mărcuș, Dumitru Buruiană.

Șoimii Șimand retrogradează astfel după ce a încheiat campionatul cu 10 puncte, 9 dintre acestea fiind obținute în sezonul regulat iar unul, cel de aseară, în Play-Out. 3 victorii a obținut echipa arădeană pe prima scenă a futsalului românesc.

Clasamentul după ultima etapă a Play-Out-ului arată astfel, cu precizarea că a mai rămas de jucat un meci, cel dintre ACS West Deva și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, partidă fără importanță în clasament și care se va juca pe data de 5 mai.

În Play-Off mai sunt două etape de jucat și United Galați are 6 puncte avans în fața celor de la CSF CFR 1933 Timișoara. Gălățenii mai au nevoie de un singur punct pentru a fi matematic campioni și mâine joacă pe teren propriu chiar împotriva urmăritoarei lor. Dacă timișorenii reușesc să se impună, vom avea o ultimă etapă pe muchie de cuțit în care totuși moldovenii sunt favoriți deoarece joacă pe teren propriu cu CSM Deva (proaspăta câștigătoare a Cupei României), în timp ce timișorenii se deplasează la Odorheiu Secuiesc.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți