Fonduri europene de 1,1 miliard de euro, gestionate local, în vestul țării

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Un moment istoric pentru descentralizarea gestionării fondurilor europene: 1,1 miliarde de euro pentru proiectele de dezvoltare a județelor din vestul României. Banii vor fi gestionați la nivel regional, prin Agenția de Dezvoltare Regională.

Este cel mai mare progres în domeniul absorbției fondurilor europene, din momentul aderării României la Uniunea Europeană! Pentru prima dată, județele au hotărât în urma unor dezbateri axele prioritare pentru regiune, nu așa cum s-a întâmplat până acum, când de la Bruxelles se decidea care sunt nevoile populației, și se finanțau uneori măsuri nerelevante pentru viața oamenilor într-o anumită zonă.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, care este și vicepreședintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest, consideră că este o mare victorie a administrațiilor locale, una istorică, dar în primul rând un succes al echipei Agenției de Dezvoltare Regională Vest, condusă de directorul Sorin Maxim, care a reușit să convingă Comisia Europeană să agreeze această măsură.

Acest succes, anunțat ieri membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest,  înseamnă, pentru județul Arad, asigurarea certă a finanțării pentru proiectul strategic al Consiliului Județean, respectiv pentru modernizarea a peste 74 km de drumuri în nordul județului: Mișca-Apateu-Berechiu, Șicula-Cermei-limită județ Bihor, Șepreuș-Cermei-Beliu.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.