„Focus on the road”

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În perioada 16-22 septembrie 2021, la nivel european s-a desfășurat operațiunea „Focus on the road”, înscrisă în Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizației Polițiilor Europene (ROADPOL), având ca obiectiv principal combaterea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere.

În acest context, au fost verificate 1.362 de vehicule, fiind aplicate 857 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 217.500 lei. Dintre acestea, 79 au fost aplicate pentru utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv de tip „mâini libere”, 167 pentru nefolosirea centurii de siguranță și 4 pentru desfășurarea de activități de natură a distrage atenția în timpul condusului.

Prin activitățile derulate, s-a urmărit prevenirea producerii de accidente pe drumurile publice, având ca urmare rănirea gravă sau moartea persoanelor.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.