miercuri, 19 iunie, 2024

Final de săptămână cu 88 de misiuni, pentru pompierii arădeni

Distribuie articolul

În acest sfârșit de săptămână, la nivelul județului Arad, pompierii militari au gestionat 88 misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor și protecția comunității și a bunurilor acestora. Majoritatea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 85 solicitări.

Totodată, salvatorii au intervenit și pentru stingerea unui incendiu, precum și în alte 2 situații în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea persoanelor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Incendiul produs în data de 21.04, în jurul orei 01:30, a fost înregistrat la locomotiva unui tren de marfă, din apropierea localității Utviniș. Incendiul, care se manifesta la nivelul compartimentului motor al locomotivei a fost localizat și lichidat prompt de către pompieri, în urma acestuia rezultând strict pagube materiale, locomotiva fiind afectată în proporție de 20%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți