joi, 13 iunie, 2024

A 26-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Foarte Scurt metraj la Arad

Distribuie articolul

Institutul Francez din România sărbătorește anul acesta o sută de ani și este încântat să vă prezinte cele mai bune filme de maxim patru minute din lume cu ocazia celei de-a 26-a ediții a Festivalului internațional de foarte scurt metraj.

Festivalul Internațional de Film de Foarte Scurt metraj – Très Court International Film Festival are loc între 7 și 16 iunie 2024 în cincizeci de orașe de pe glob, dintre care 10 orașe din România: Arad, Baia Mare, Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Siret, Timișoara.

Pentru ediția de anul acesta a festivalului, cuvântul de ordine este absurdul. Este ca și cum poveștile ar fi vrut să transcendă realitățile noastre. Este ca și cum aceste filme ar căuta în zone inedite și neexplorate, o nouă formă de poezie și de umor capabilă să dea un sens vremurilor pe care trăim. Din cele aproape o sută de filme selectate pentru această a 26-a ediție se desprinde o formă de speranță, de evadare, o bulă de aer proaspăt pe care acest format foarte scurt poate, mai mult decât oricare altul, să o transmită și să o împărtășească.

Acest eveniment mondial ajunge la peste 15 000 de spectatori de pe cele 5 continente. La finalul festivalului, vor fi decernate 9 premii, inclusiv un Premiul Internațional al Publicului, decis prin voturile spectatorilor.

Iată programul proiecțiilor din Arad, care se vor desfășura la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”, în Sala „Astra”:

Miercuri, 12 iunie

Ora 17.00 Competiția internațională (în două părți): un tur al lumii prin ficțiuni de toate genurile.

Prima parte: 16 filme / 57 de min; a doua parte: 20 de filme / 62 min.

Președintele juriului: Antony Cordier

Ora 19.00 Selecția „Cuvintele femeilor”: filme realizate de femei, pentru femei.

18 filme / 58 min.

Joi, 13 iunie

Ora 17.00 Selecția familială: pentru copiii cu vârsta de peste șase ani și părinții lor.

17 filme / 51 min

Ora 18.00 Selecția franceză: cele mai bune producții francofone.

22 filme / 63 min.

Ora 19.00 Best of 2023

Descoperiți trailerul festivalului:

Mai multe informații pe www.trescourt.com

Toate filmele sunt subtitrate în limba română.

Eveniment organizat și coordonat la nivel național de Institutul Francez din România cu sprijinul ORANGE.

Parteneri locali: Biblioteca Județeană „AD Xenopol” Arad, Alianța Franceză Brașov, Colonia pictorilor Baia Mare, Cinema Arta Cluj-Napoca, Iulius Mall Cluj-Napoca, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Alianța Franceză Pitești, Primăria Siret și Centrul cultural Siret, Cinema Victoria Timișoara.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți