Exponatul lunii martie la Muzeul de Artă este lucrarea de grafică a artistului Toshio Yoshizumi

Cultură

Scris de Arad Obiectiv

Proiectul muzeal ”Exponatul lunii”, organizat de Complexul Muzeal Arad, propune pentru luna martie întâlnirea și familiarizarea publicului larg cu grafica japoneză contemporană. Invităm cu această ocazie publicul larg să descopere printre operele expuse în cadrul expozițiilor permanente și temporare o lucrare deosebită, semnată Toshio Yoshizumi.

„Dacă în anii precedenți am prezentat publicului lucrări din sfera gravurii japoneze contemporane, acum ne propunem să continuăm această practică supunând atenției și admirației vizitatorilor un alt aspect al creației unuia dintre cei doi artiști japonezi aflați în colecția muzeului nostru. Toshio Yoshizumi se află în colecția Muzeului de Artă Arad cu un număr de 31 de gravuri și 3 desene. În ceea ce privește lucrarea pe care am propus-o drept exponatul lunii, aceasta se intitulează Zemu 02 – 20. Executată în tehnica tuș pe hârtie japoneză, cu dimensiunea de 65×98 cm, lucrarea de față face parte dintr-o serie amplă denumită Zemu. Compoziția este simplă, asemeni unei respirații, dar complexă prin natura încărcăturii, care înseamnă în același timp concentrare, tensiune dar și spontaneitatea gestului. Toate aceste ingrediente valoroase sunt descărcate pe hârtie printr-un gest amplu și sintetic într-un timp foarte scurt. Lucrarea de față are ca punct de pornire, pe de-o parte caligrafia japoneză tradițională dar și pictura de tip sumi-e. În același timp, în lucrarea lui Toshio Yoshizumi resimțim Action painting-ul lui Jackson Pollock de la mijlocul anilor 1900 din Statele Unite”, spune Dr. Adrian Sandu, artist vizual și muzeograf – Muzeul de Artă/Complexul Muzeal Arad.

Exponatul lunii, lucrarea de grafică a artistului Toshio Yoshizumi (Japonia), este prezentat publicului la Muzeul de Artă Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj II), în perioada 01 – 31 martie 2022.
Program de vizitare:
Marți – Duminică între orele 09.00-17.00
Luni – închis

Mai multe detalii despre exponatul lunii martie:
https://www.facebook.com/events/1296386644190976

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.