Exponatul lunii februarie la Complexul Muzeal Arad: „Album cu inovații tehnologice de la Uzina Textilă Arad”

Cultură

Scris de Arad Obiectiv

Complexul Muzeal Arad propune ca exponat al lunii februarie un ”Album cu inovații tehnologice de la Uzina Textilă Arad (UTA)”, din perioada regimului comunist, album aflat în Colecția de Istorie a muzeului arădean.

Albumul, apărut în anii `50 ai secolului trecut, este atât o mostră a realizărilor din primii ani ai regimului comunist, dar și o mostră a propagandei acelor vremuri. Albumul cuprinde în paginile sale imagini și descrieri ale inovațiilor tehnologice prin care regimul comunist dorea să-și evidențieze meritele în modernizarea Uzinelor Textile Arad, însă care la vremea respectivă, dar și mai târziu, foloseau încă tehnologia brevetată și adusă de frații Neuman în Arad.

Familia Neuman a înființat la Arad în anul 1909 o fabrică de textile, cunoscută ulterior ca Întreprinderea Textilă din Arad (ITA) și Uzina Textilă Arad (UTA).

Albumul cu inovații tehnologice de la Uzina Textilă Arad (UTA) este expus în luna februarie în Muzeul de Istorie al Complexului Muzeal Arad (Palatul Cultural, etaj II, intrarea dinspre Parcul copiilor).
Program de vizitare: Marți-Duminică – 09.00-17.00.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.