Exod la UTA: arădenii se despart de 11 jucători. „Bătrâna Doamnă” s-a înțeles deja cu alți trei fotbaliști, dar urmează și alte sosiri

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Imediat după încheierea primului sezon de la revenirea pe prima scenă fotbalistică din România, cei de la UTA s-au grăbit să prelungească înțelegerile fotbaliștilor pe care clubul și antrenorul i-au considerat potriviți pentru a continua la Arad și cărora le-ar fi expirat contractele în această perioadă. Vorbim despre nu mai puțin de opt fotbaliști, printre care se numără Florin Iacob, Dragoș Balauru, Erico da Silva, Alexandru Benga, Florin Ilie, Marius Tomozei, Sorin Bustea și Ioan Hora.

Dintre jucătorii care au făcut parte din lotul antrenat de Baint în sezonul precedent, vor rămâne și Evgeniy Shlyakov (Rusia), Modestas Vorbjovas (Lituania), Roger (Brazilia), Liviu Antal, Haralambie Mociu, Daniel Isac, David Miculescu sau Claudiu Negoescu.

Ei bine, sunt și jucători care vor părăsi UTA în această vară, iar aceștia nu sunt puțini. Unii dintre acești jucători nu au confirmat în ochii lui Balint și ai celor din conducere, în vreme ce în cazul altora nu mai putea exista posibilitatea continuării sub culorile clubului.

Așadar, printre cei care probabil ar mai fi rămas la UTA, dacă situația lor ar fi fost alta, se numără Alexandru Albu și Denis Rusu. Cei doi erau împrumutați la Arad de la Concordia Chiajna și de la Șoimii Lipova. În ceea ce îl privește pe Albu, UTA nu își permite momentan să plătească pentru transferul lui, astfel că acesta probabil va fi vândut de cei de la Chiajna în altă parte. Despre Denis Rusu se știe deja că a semnat cu CFR Cluj.

Pe lângă Albu și Rusu, UTA a decis să renunțe și la serviciile lui Valentin Buhăcianu, Cristian Melinte, Andrei Peteleu, Adrian Petre, Simo Roumpoulakou, Neluț Roșu, Ciprian Rus, Dragoș Tescan și Albert Voinea, ultimul ajungând deja de ceva vreme la ”U” Cluj.

Dacă e să luăm fiecare jucător în parte, putem găsi și o explicație pentru plecările acestotra:

„Le mulțumim tuturor pentru aportul adus în perioada petrecută alături de noi și le dorim mult succes în viitor!”, transmit cei de la UTA, cu referire la cei 11 jucători care vor pleca.

Vor și veni jucători noi

Totuși, la Arad vor ajunge și câțiva jucători noi. În primă fază este vorba despre trei transferuri, cu toții mijlocași.

Unul dintre aceștia este Adrian Măr, un fotbalist de numai 18 ani, care sezonul trecut a jucat 22 de partide în tricoul celor de la CS Mioveni, punând și el umărul la promovarea echipei argeșene în Liga 1. Măr este mijlocaș de bandă, dar poate evolua și la centrul terenului. Un aspect important în transferul acestuia este reprezentat de faptul că fotbalistul se încadrează în regula Under 21.

În același timp, UTA a parafat înțelegeri cu alți doi mijlocași, ambii străini, care vor fi prezentați doar la momentul sosirii lor la Arad.

„Suntem în negocieri și cu alți jucători, pentru a crește valoric lotul cu care vom aborda sezonul 2021-2022 al Ligii I”, mai transmit cei din conducerea clubului.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.