vineri, 19 iulie, 2024

Euro 2024: Germania și Spania confirmă. România și Slovacia sunt surprizele. Man inclus de Marca în echipa rundei

Distribuie articolul

Aseară s-a încheiat prima etapă a fazei grupelor la Euro 2024. Cotate de casele de pariuri ca având cele mai mari șanse la câștigarea Campionatului European, Franța, Anglia și Germania au respectat calculele hârtiei și au câștigat primele meciuri disputate la turneul final. Însă, dincolo de statistica celor trei puncte, trebuie spus că doar cea din urmă a etalat forță. E adevărat, nemții au avut și cel mai ușor adversar, Scoția, iar faptul că joacă pe propriul teren a reprezentat o motivație suplimentară pentru a oferi un show de calitate în primul meci al turneului. În schimb Anglia și Franța s-au mulțumit cu victorii la limită în fața Serbiei respectiv Austriei. Iar dacă în cazul britanicilor, proporțiile diminuate ale scorului au fost cauzate mai mult de tactica „economicoasă“ (un termen corporatist pentru „meschin“) a lui Gareth Southgate, Franța a avut mari probleme cu Austria, dând chiar impresia că a câștigat oarecum nemeritat meciul.

Dintre celelalte echipe importante ale Europei, care prin tradiție dar și prin valoare, pot emite pretenții la acest turneu, a ieșit în evidență Spania, care a câștigat de o manieră categorică în fața Croației. De asemenea, Italia, Țările de Jos și Portugalia au învins, nu fără emoții însă, Albania, Polonia respectiv Cehia. Marile surprize au venit în Grupa E, cea a României. Întâi tricolorii au făcut instrucție cu Ucraina lui Lunin și Mudryk iar apoi Slovacia a detonat bomba, învingând Belgia cu 1-0, într-un meci în care belgienii au avut două goluri anulate de VAR. Și, dacă tot am vorbit de România, să mai spunem că echipa depășită de tricolori în preliminarii, Elveția, a început excelent turneul, învingând fără drept de apel Ungaria, una dintre naționalele anticipate ca reprezentând un potențial de surpriză plăcută a turneului. Mai remarcă de asemenea și golurile foarte frumoase marcate de Turcia, în extraordinara încleștare cu Georgia, scor final 3-1.

Revenind la echipa României, ne face plăcere să subliniem că unul dintre cei mai buni jucători de pe teren a fost Dennis Man, coautor la toate cele trei goluri ale tricolorilor. Ba mai mult, pentru unele publicații, arădeanul a fost cel mai bun de pe teren, dovadă că prestigiosul cotidian spaniol Marca, l-a inclus în echipa primei etape de la acest Euro.

Iată rezultatele înregistrate până acum:

Grupa A
Germania – Scoția 5-1
Ungaria – Elveția 1-3

Grupa B
Spania – Croația 3-0
Italia – Albania 2-1

Grupa C
Slovenia – Danemarca 1-1
Serbia – Anglia 0-1

Grupa D
Polonia – Țările de Jos 1-2
Austria – Franța 0-1

Grupa E
România – Ucraina 3-0
Belgia – Slovacia 0-1

Grupa F
Turcia – Georgia 3-1
Portugalia – Cehia 2-1

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți