Este de necrezut ce i s-a putut întâmpla unui bărbat din Nadăș, programat la vaccin în municipiul Arad. A fost nepricepere, rea intenție sau miserupism?

Sursă imagine: criticarad.ro

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Am rămas muți!…

Da, asta s-a întâmplat în această după-amiază, când un bărbat din localitatea arădeană Nadăș ne-a povestit, prin telefon, ce a pățit la unul dintre centrele de vaccinare din municipiul Arad.

Mai exact, este vorba despre domnul I.P., în vârstă de 51 de ani, care locuiește în satul Nadăș, un sat pitoresc din județul Arad ajuns celebru după ce o familie s-a trezit „stăpână”, aproape peste noapte, peste mai tot satul, cu păduri cu tot. Acesta a vrut să se vaccineze împotriva Covid-19 și, în acest sens, s-a programat prin platforma de vaccinare. Sistemul sau softul, sau ce o fi el, l-a programat pe domnul I.P. la centrul de vaccinare de pe strada Vasile Alecsandri, cel situat în incinta cinematografului „Arta”. Programarea acestuia a fost pentru ziua de astăzi, 4 martie 2021. Până aici, nimic dubios.

Ei bine, omul nostru s-a prezentat dis de dimineață la centrul de vaccinare.

„Cred că era în jur de ora 08:00 când am ajuns acolo”, ne povestește acesta, continuându-și mica istorisire: „În fața mea erau încă vreo cinci persoane, așa că mi-am așteptat liniștit rândul. Între timp aflăm că nu le funcționează sistemul și că înregistrarea se va face manual. Când mi-a venit rândul, mi s-au cerut niște date. Totul părea în regulă, până la un moment dat. Apoi mi-au cerut o adresă de e-mail, iar eu le-am spus că nu am, fiindcă nu folosesc. Ei bine, ce s-a întâmplat ulterior, m-a lăsat mut. Mi-au spus că nu îmi pot face vaccinul, dacă nu am adresă de e-mail. Nu mi-a venit să cred ce aud. Păi, cum adică nu pot fi vaccinat dacă nu am adresă de e-mail? Sunt singurul din țara asta care nu are și nu folosește o adresă de e-mail? Sau vreți să-mi spuneți că toți bătrânii care s-au vaccinat sau care urmează să fie vaccinați au și folosesc adrese de e-mail? Cum vine asta?”.

Cum vă spuneam, am rămas muți. Preț de câteva secunde nu știam ce să-i răspundem omului cu care vorbeam la telefon, fiindcă nu ne venea să credem ce auzim. Și nici până în momentul la care redactăm aceste rânduri nu ne vine să credem că o persoană programată pentru vaccin a fost refuzată pe motiv că nu are adresă de e-mail. Și, mai mult, exact cum se întreba și domnul I.P., ne întrebăm dacă toată lumea are și folosește o adresă de e-mail? Sau toți cei care nu au o astfel de adresă sunt refuzați? Sunt puși pe drumuri aiurea?

După toată pățania, domnul în cauză s-a luat și s-a dus acasă, iar câteva ore mai târziu, după-amiază, a fost sunat (probabil de cei de la centrul de vaccinare) pentru a fi reprogramat. „M-au sunat mai târziu să mă reprogrameze și le-am spus că nu mai vreau. Eu nu fac toată ziua drumuri de la Nadăș la Arad, în jur de 150 de kilometri dus-întors, la cheremul lor. Sunt și bolnav, am și diabet și n-am nici timp, nici nervi, să mă plimb după cum au ei chef. Efectiv este o bătaie de joc ceea ce s-a întâmplat”, ne-a mai povestit I.P.

Cum era normal, am luat legătura și cu șeful DSP Arad, domnul Horea Timiș, instituția pe care o conduce fiind cea care se ocupă de coordonarea procedurilor de vaccinare și crezând că respectivul centru de vaccinare este în subordinea lor. Se pare că, totuși, centrul de vaccinare este în subordinea Primăriei Municipiului Arad, însă, dacă am înțeles noi bine, Direcția de Sănătate Publică este totuși instituția care veghează la bunul mers al lucrurilor cu privire la vaccinări.

Directorul DSP Arad nu știa despre acest caz, astfel că l-am luat și pe el prin surprindere și, la rândul său, nu-i venea să creadă ce aude. I-am cerut acestuia o poziție cu privire la cele întâmplate.

„Vă dați seama că nu putem avea o poziție referitor la ceva ce nu știm exact. Eu sper că nu este adevărat ceea ce îmi spuneți, fiindcă nu este normal să se întâmple așa ceva. Ce vă pot spune, însă, este că vom cerceta și noi ceea ce ne-ați povestit, iar apoi vom putea reveni cu o poziție exactă la acest subiect. Mâine dimineață vom încerca să aflăm și noi cu exactitate ce s-a petrecut acolo și, până la amiază, vă promit că veți avea un răspuns”, ne-a declarat directorul DSP Arad, Horea Timiș.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.