E oficial: UTA a „scăpat“ de Keşeru

Sursă imagine: digisport.ro

Sport

Scris de Giuliano Junc

Unul dintre jucătorii din vechiul lot la care discrepanţa dintre cheltuieli şi beneficii a fost izbitoare, este Claudiu Keşeru. Acesta a venit la UTA vara trecută pe post de lider în teren şi în vestiar, având un contract pe măsură, total atipic pentru un jucător de 35 de ani, cât avea la acel moment: jucător cu un cv bogat (meciuri şi goluri în Champions League, zeci de partide în echipa naţională), Keşeru a primit contract pe 2 ani cu posibilitate de prelungire, 13.000 de euro pe lună salariu şi angajamentul că la final de contract va primi un post administrativ în staff-ul clubului.

Din păcate prestaţiile sale au fost dezamăgitoare. În ciuda experienţei şi a calităţilor tehnice, posibilităţile fizice limitate pe care le mai avea l-au făcut pe fostul internaţional să nu facă faţă provocărilor ridicate de o echipă ale cărei capacităţi tehnico-tactice diminuau numărul de ocazii create şi necesitau un efort fizic considerabil din partea tuturor jucătorilor. Treptat Keşeru şi-a pierdut locul în primul 11, apariţiile sale au fost tot mai sporadice iar realizările extrem de rare.

Din păcate nici în afara terenului venirea sa nu s-a dovedit a fi una cu impact pozitiv. Cel puţin în mandatul lui Ilie Poenaru, Keşeru, deşi căpitan de echipă, a fost în mijlocul a mai multe controverse, pornind fie de la declaraţii acide la adresa antrenorului făcute în media centrală şi până la un episod care l-a adus în dizgraţia multor fani, este vorba de acela în care a fost suprins la o petrecere la o zi după ce absentase din echipă într-un meci oficial pe motiv că ar fi fost bolnav. Nici venirile lui Laszlo Balint şi apoi Mircea Rednic nu l-au reactivat pe fostul internaţional, care n-a reuşit nici cu aceştia să îşi îmbunătăţească substanţial randamentul.


Citește și: UTA, obligată de FRF să le plătească restanțele salariale lui Keșeru și Benzar


Pe cale de consecinţă, Keşeru a fost trecut în această vară pe lunga listă a indezirabililor şi a fost unul dintre cei cu care clubul a avut de luptat „din greu“ pentru rezilierea contractului. Acest lucru s-a realizat până la urmă şi de astăzi atacantul orădean este jucător liber. Condiţiile financiare ale despărţirii nu au fost făcute publice, dar din informaţiile pe care le avem se pare că atacantul a acceptat despărţirea prematură de UTA în contul a 100.000 de euro, adică undeva la jumătate din banii pe care trebuia să-i primească pentru contractul scandent în vara viitoare.

Claudiu Keşeru a îmbrăcat de 33 de ori tricoul  Bătrânei Doamne, dintre care de 14 ori ca titular, cu o medie de 40,69 minute jucate pe meci. A marcat 6 goluri (3 în campionat şi 3 în Cupa României) şi şi-a trecut în cont 2 pase decisive.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.