E fain la Arad. Victorie pe teren, spectacol în tribune, într-o seară de neuitat

Sport

Scris de Giuliano Junc

40 de minute! Atât a durat ca biletele puse în vânzare pentru meciul UTA – FCSB să fie epuizate. Încă din acel moment toată lumea a fost convinsă că luni seara atmosfera de pe Arena „Francisc Neuman” va fi una senzațională. Așa a și fost deoarece stadionul nu doar că a fost plin dar a vibrat la maximum, cei aproape 11.000 de spectatori care au colorat arena în roșu eliberând o energie care s-a făcut simțită chiar și în cele mai îndepărtate cartiere ale Aradului.

Înaintea meciului a avut loc și un moment extrem de emoționant, care a dat mărturie despre spiritul Aradului. Artiștii Filarmonicii arădene au intonat din fața peluzei utiste imnul „De la Dunăre la Sena”, secondați de întreg stadionul care cânta într-o mare de fulare roș-albe ridicate deasupra capului.

 

Atmosfera a devenit vulcanică odată cu startul partidei însă golul marcat de Coman a avut efectul unui duș rece, care pentru moment a stins focul fanilor. Utiștii din tribune s-au regrupat însă repede, la fel ca cei din teren și au început să muncească la întoarcerea scorului. Penalty-ul transformat de Fabry a readus speranța în tribune. Galeria a cântat non stop iar eliminarea lui Pantea din finalul primei reprize a fost întâmpinată cu urale. Tribunele au continuat să vibreze și după pauză, impulsionate de jocul care curgea în direcția porții din fața peluzei utiste. Vulcanul a erupt apoi la golul lui Cooper și întreg orașul a aflat că UTA conduce. A urmat jumătate de oră trăită cu sufletul la gură, avantajul numeric nefiind de natură să liniștească temerile greu încercaților fani arădeni. Descătușarea a fost adusă de a doua eliminare dictată pentru echipa oaspete, moment în care nimeni nu s-a mai îndoit de rezultatul final. Un stadion întreg a petrecut cântând în picioare ultimele minute iar după fluierul final s-a declanșat nebunia. FCSB era îngenuncheată de două ori în fața acestui public iar jucătorii UTA-ei au fost aclamați precum niște eroi.

De remarcat și cele două bannere acide apărute în peluza arădeană pe parcursul meciului. Primul a contestat noile propuneri legislative de înăsprire a pedepselor pentru suporteri iar cel de-al doilea, modul în care este manageriat clubul UTA de către Alexandru Meszar:

 

În final nu putem să nu punctăm faptul că în toată această atmosferă demnă de marile campionate europene, a existat și un factor „balcanic”, acesta fiind comportamentul jucătorilor echipei bucureștene. Frustrarea provocată de neputința și rezultatul înregistrat pe tabelă s-a materializat nu doar în ieșirile lipsite de fair play care i-au adus lui Coman două cartonașe galbene ci și în niște gesturi complet reprobabile făcute de portarul Târnovanu la adresa galeriei UTA-ei, gesturi care dacă ar fi fost surprinse de camere, i-ar fi adus o suspendare consistentă. Tot la acest capitol putem trece și declarația arogantă și deplasată a lui Darius Olaru care afirma după meci că „FCSB ne umple stadionul”. Domnul Olaru, în trufia de a se crede jucător la FC Buricul Pământului, a căzut într-o gravă eroare, mărturie stând imaginile și cifrele oficiale care arată că stadionul a fost sold out la Arad în multe alte partide, media de spectatori fiind una dintre cele mai bune din țară. Așteptăm cu interes să vedem când va avea FCSB sold out la un meci cu Gloria Buzău… că UTA a avut. Și, dacă tot insistă să aibă dreptate, atunci îi spunem domnului Olaru că da, FCSB umple în mod special stadionul la Arad pentru că publicul arădean s-a obișnuit în ultima vreme să vadă această echipă îngenuncheată pe arena care poartă numele Baronului, iar aceasta este o satisfacție pe care arădenii nu prea vor să o rateze.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.