După UTA – CFR, George Găman arbitrează și meciul cu FCSB

Sport

Scris de Giuliano Junc

Arbitrul întâlnirii UTA – FCSB va fi craioveanul George Găman, cel care pe 21 iulie a condus partida din etapa a doua dintre UTA și CFR Cluj. Atunci n-a fost „cu noroc“ pentru UTA deoarece oaspeții au câștigat cu 3-1 la capătul unui meci în care centralul oltean a acordat un penalty pentru CFR la un duel în careu între Carp și Bîrligea. Ulterior Mircea Rednic a exprimat părerea că acesta a fost un penalty din categoria celor care în România se acordă „prea ușor“. N-a fost până la urmă o fază decisivă deoarece Iacob a apărat respectiva lovitură de la 11 metri. UTA a mai cerut în acel meci să primească la rândul ei o lovitură de pedeapsă la un presupus henț al lui Țîru. De asemenea, în aceeași partidă, arbitrul meciului de mâine a acordat 5 cartonașe galbene, dintre care 3 au fost văzute de jucători ai UTA-ei: Carp, Abeid și Fabry.

De-a lungul carierei sale George Găman a arbitrat-o pe UTA de 12 ori, bilanțul fiind unul negativ: 2 victorii, 3 remize, 7 înfrângeri. Victoriile datează din sezonul 2012-2013 al ligii secunde, când UTA cu Găman la centru a învins acasă pe ACS Poli și FC Argeș. Pe FCSB Găman a condus-o în 20 de partide, 12 dintre acestea încheindu-se cu victoria roș-albaștrilor. Așa s-a întâmplat și la ultimul meci, un 3-2 la Botoșani pe 1 decembrie 2022. În rest oaspeții de mâine au mai înregistrat cu Găman la centru 4 remize și 4 înfrângeri.

Găman are 38 de ani și arbitrează de un deceniu meciuri de prima ligă. În acest sezon, pe lângă UTA – CFR, a mai condus la centru meciul Petrolul – Farul (3-2) din etapa a 4-a.

Componența completă a brigăzii care va oficia meciul de mâine este următoarea:

 

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.