După ce au descins peste traficanții de țigări, polițiștii au „tăbărât” și peste mai multe persoane bănuite de trafic de droguri din București și Arad | VIDEO

Sursă imagine: Poliția Română

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În această dimineață, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat 13 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Arad, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, mai multe persoane ar fi introdus în țară droguri provenite din Spania, în vederea comercializării.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri, sume de bani, despre care există indicii că ar fi contrafăcute, bijuterii de lux, dar și importante sume de bani, cu privire la care există suspiciuni că ar proveni din vânzarea de droguri.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 4 persoane.


Citește și: Peste 150 de percheziții în Arad și alte opt județe, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în contrabandă cu țigări și spălare de bani | VIDEO


Acțiunea a fost efectuată, după ce la data de 1 iunie 2021, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.C. au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui bărbat, în timp ce deținea asupra sa aproximativ 6 kilograme de cannabis.

La data de 2 iunie 2021, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a persoanei bănuite, iar, ulterior, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

De asemenea, la percheziții sunt angrenate efective ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și ale Inspectoratului General de Aviație al M.A.I.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.