Duo Montanaro concertează la Arad

Cultură

Scris de Arad Obiectiv

Marți, 26 aprilie de la ora 19.00, și miercuri, 27 aprilie de la ora 19.00 muzicienii de la Duo Montanaro vor concerta din nou la Arad, de data aceasta la Boeme Cafe & Bistro (str. Episcopiei nr. 21). La concertul organizat de către Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” vor cânta împreună Miquèu Montanaro și fiul său, Baltazar Montanaro.

Miquèu Montanaro este un trubadur european al muzicii libere. Muzica lui nu cunoaște granițe, rădăcinile însă îl leagă de muzica provensală (Franța). Este un bun cunoscător al tradițiilor muzicale din Estul Europei. Pentru el improvizația, muzica populară și contemporană sunt teme de cercetare instrumentală și vocală.

Miquèu și Baltazar – tată şi fiu -, doi interpreți care în prelucrările şi compoziţiile lor combină muzica mediteraneană cu cea orientală. Muzica lor este o lume deosebită a fluierelor mediteraneene, a viorii, a muzicii populare din Provence, a jazzului, a muzicii contemporane, a hip-hop-ului, a improvizațiilor și a muzicii clasice, inspirate și din muzica populară.

Miquèu Montanaro & Baltazár Montanaro-Nagy cântă împreună încă din 2007 și urmează mereu un parcurs muzical special. Au lansat trei albume în limba maghiară: TOVÁBB, KI și în 2021 BE.  În aceste înregistrări, muzica și improvizația se alternează. Pe lângă dialogul muzical, creațiile lor reprezintă o concepție continuă despre muzică. Cei doi muzicieni scot la iveală o imagine despre lume pe drumul parcurs împreună, dar și separat . Acest mod de exprimare se numește „muzică deschisă”, permițând libertate în interpretarea muzicală și revărsând un echilibru spre ascultător.

Biletele pentru concert sunt disponibile la prețul de 20 de lei (preț întreg), respectiv 10 lei (pensionari, studenți) și 5 lei (elevi), la casa de bilete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, precum și online, pe www.eventim.ro. Casa de bilete a teatrului funcționează după următorul orar: marți, miercuri și vineri între 10 și 16, joi între 10 și 14, respectiv 17 și 19, sâmbătă și duminică între 10 și 12, respectiv 17 și 19. Luni, casa de bilete este închisă. Rezervări și informațiile suplimentare sunt disponibile la numărul de telefon 0744-475147.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.