Dumbrăvița – UTA se va juca pe 31 august, probabil la Ghiroda

Sursă imagine: comunaghiroda.ro

Sport

Scris de Giuliano Junc

Pe site-ul frfotbal.ro a fost publicat programul partidelor din play-off-ul Cupei României. Informațiile sunt certe din punct de vedere al zilelor de desfășurare, putând apărea eventuale modificări în ceea ce privește orele de start, în funcție de interesul televiziunilor.

Astfel, așa cum anticipam, partida dintre CSC Dumbrăvița și UTA se va juca joi 31 august, singura zi disponibilă din punct de vedere al regulamentului, dat fiind că Bătrâna Doamnă joacă în campionat luni 28 august de la 21:30 cu FCSB iar programarea partidei din Cupa României trebuia să respecte regula celor minim 48 de ore între desfășurarea meciurilor oficiale. Cum partidele din Cupa României se joacă în intervalul marți – joi, era limpede că ultima zi era singura în care UTA putea fi programată.

Ora de start este cea oficială, 17:30. Din informațiile pe care le avem, nicio televiziune nu și-a manifestat până acum interesul să transmită această partidă, astfel că nu există nicio necesitate de modificare a orei și, pe cale de consecință, nici a locului de disputare al meciului (reamintim că dacă o televiziune ar transmite meciul și ar fixa desfășurarea partidei seara, partida ar trebui să se desfășoare în altă parte deoarece stadionul gazdelor nu are instalație de nocturnă omologată).

În această perioadă, stadionul „Ștefan Dobay” din Dumbrăvița trece printr-un proces de refacere a drenajului gazonului, astfel că echipa locală a trebuit să se mute pentru câteva săptămâni în altă localitate. Alegerea a fost comuna Ghiroda unde arena „Emilian Pavel” (foto) a fost omologată pentru meciuri de Liga 2. Așadar, până la noi informații care să modifice datele existente, acesta este stadionul care va găzdui partida dintre CSC Dumbrăvița și UTA.

În afara unei eventuale televizări, un alt factor care ar putea determina schimbarea locului de disputare ar fi o înțelegere dintre cele două cluburi. Cum în Cupa României veniturile din bilete se împart egal între cele două cluburi, Dumbrăvița ar putea accepta (dacă i se propune sau poate chiar dacă propune ea) să joace la Arad. Numărul de spectatori ar fi cu certitudine mult mai mare și prin urmare la fel ar fi și valoarea încasărilor. Ce-i drept mai mari ar fi și cheltuielile de închiriere a stadionului. Rămâne de văzut ce calcule își vor face oficialii clubului bănățean pentru că, până la urmă, mingea e în terenul lor.

În ceea ce o privește pe Progresul Pecica, aici nu există nicio modificare vizavi de programarea inițială, meciul urmând să aibă loc la Pecica, miercuri 31 august, de la ora 17:30.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.