Lucrările la drumul Zerind-Vărșand, plus un pod peste Crișul Alb, cuprinse în bugetul CNI

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Drumul Județean care face legătura între Zerind și Vărșand, care include și un pod peste Crișul Alb, a fost cuprins în lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții (CNI) pentru a fi finanțat. În urma solicitării Consiliului Județean, acest proiect a fost cuprins în subprogramul „Drumuri de interes local și drumuri de interes județean” al Companiei.

„Modernizarea acestui drum se încadrează în proiectul nostru de realizare a unei rețele de drumuri transfrontaliere, paralele cu granița cu Ungaria, de la un capăt la celălalt al județului. În primul rând decongestionăm traficul de pe DN 79 Arad-Oradea, iar în cel de-al doilea rând deschidem posibilitatea unor noi investiții în zonă, facilitând totodată o deplasare mai rapidă și mai sigură a forței de muncă”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Până în prezent sunt finalizate drumurile Nădlac-Pereg-Pecica, Pecica-Turnu, Turnu Dorobanți, Dorobanți-Macea, Sînmartin-Grăniceri și Grăniceri-Pilu, iar în curs de execuție sunt drumurile Curtici-Macea-Sânmartin, Sânmartin-Socodor (licitație contestată) și Socodor-Nădab.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.