vineri, 19 iulie, 2024

Douăzeci și unu de cetăţeni din Afganistan, Maroc, Palestina, Siria și Libia, depistaţi la Nădlac | FOTO

Distribuie articolul

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I și Nădlac II – judeţul Arad au depistat douăzeci și unu de cetăţeni din Afganistan, Maroc, Palestina, Siria și Libia care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare, respectiv pe jos.

În  ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I și Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a trei ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni turci și un cetățean român. Şoferii transportau diferite bunuri (canapele, cablaje, paleţi marfă, etc.) pentru societăţi comerciale din Polonia și Olanda.

În urma controalelor efectuate asupra mijloacelor de transport au fost descoperiţi, ascunşi în interiorul compartimentelor de marfă, șaisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 38 de ani, solicitanți de azil în România.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră  Nădlac au depistat cinci persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos.

Astfel, o persoană a fost depistată de polițiștii de frontieră în dreptul terminalulului destinat transportului de marfă, aflat pe sensul de ieșire al Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, la aproximativ 100 de m față de linia de frontieră cu Ungaria, iar alte patru persoane, pe câmp, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră cu statul vecin.

În ambele cazuri, persoanele care intenţionau să treacă ilegal pe jos au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Palestina, Siria, Maroc și Libia, cu vârste cuprinse între 18 şi 36 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți