vineri, 19 iulie, 2024

Douăzeci și doi de cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară la finalul săptămânii

Distribuie articolul

În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, respectiv Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II- judeţul Arad, au depistat douăzeci și doi de cetăţeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pe jos, respectiv ascunşi în două automarfare și într-un microbuz destinat transportului de persoane.

În data de 11.04.2021, în jurul orei 13.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean moldovean, aflat la volanul unui microbuz de transport persoane înmatriculat în Bulgaria, cu destinația Belgia.

În urma efectuării controlului asupra mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi într-un loc special amenajat, între zona destinată bagajelor și bancheta din spate a autovehiculului, patru cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Turcia, cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani.

În data de 12.04.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetăţean român, respectiv un cetățean bulgar. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri pentru societăți din Germania și Cehia.

Cu ocazia efectuării controlului specific, în interiorul compartimentului pentru marfă, au fost descoperiţi ascunși zece cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, solicitanți de azil în România.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat în acest sfârșit de săptămână mai multe grupuri, formate, în total, din opt cetăţeni străini, care se aflau în apropierea liniei de frontieră, cu intenţia de a trece fraudulos graniţa cu statul vecin. Persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru efectuarea verificărilor specifice.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că sunt cetăţeni din Tunisia, Maroc, Algeria, Libia și Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 49 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți